[İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 522
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

[İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Mesaj gönderen hi_selamlar » 03 Nis 2010 04:17

S.a.

arkadaşlar sizden şöyler bir ricam olacaktı.

MySQL vt. ile bir program hazırladık. ama her defasında bazı alanlar ila ve edip çıkarıyor sonra
kendimiz müşterinin sistemine gidip el ile kuruyoruz.

ŞÖYLE BİR PROGRAM VARMI ?
biz kendi sql yapımısı bir txt içerisine atıcaz. program aracılığı ile verdiğimiz txt dosya ile müşterinin server ındaki sql yapılarını
karşılaştırıp eksikleri bulup müşterinin makinasına ilgili field, sp, trigger ları aktaracak.
Böyle bir program varmı ?

Farklı yöntemler nelerdir ?

Teşekkürler.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 522
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: [İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Mesaj gönderen hi_selamlar » 07 Nis 2010 10:28

S.A.

arkadaşlar bir fikir veya yönlendirme de mi yok ?

saygılar..
Herkes cahildir, bazi konularda.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: [İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Mesaj gönderen mkysoft » 08 Nis 2010 12:09

Hazir program olarak navicat olabilir, onda bu tur bir ozellik vardi sanki. Ancak text dosyadan degilde canli baska bir veri tabanindan karsilastirabiliyor. Ayrica zaten bu sizin isinizi cozmeyecektir cunku;
cogu zaman alanlari olusturmak yetmez eksi veriler icin bu ekelenen alanlara ozel bisi yazmaniz gerekiz. ben su sekilde yapiyordum:
yaptigim ekleme ve cikarmalari SQL olarak bir dosyaya versiyon bilgisiyle birlikte kaydediyordum, programin ve veri tabaninin ayri versiyon bilgileri vardi. program kendini guncelledikten sonra veri tabani guncellemesi gerekiyorsa text dosyada sqleri alip calistiriyordu. surec manuelde olabilir onemli olan neler yapildigini kayit altina almak. kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 702
Kayıt: 18 Şub 2005 03:38
Konum: İstanbul

Re: [İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Mesaj gönderen ender_arslanturk » 13 Kas 2014 08:41

Selâmlar,

Geçen haftalarda Visera için yazılmıştı. Tahminen 1-2- haftaya kadar 15 TL gibi çok cüzi bir rakamla satışa çıkacak. Ekran görüntülerini altta görebilirsiniz. Programda Siz veritabanlarını belirtiyorsunuz. Ki bu birbirinden uzak veritabanı bile olabilir otomatik karşılaştır diye bir tuş tıklanarak gerekli karşılaştırma yapılıyor. Orta kısımda listeye farklar ekleniyor. Sonra Siz güncelle tıklayarak bütün farkları tek seferde güncelleyebiliyorsunuz. :)

Resim

Resim

Resim

İyi çalışmalar dilerim..

Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
Mesajlar: 462
Kayıt: 02 Eki 2007 10:22
İletişim:

Re: [İSTEK]-Veri Tabanlarını Karşılaştırma !

Mesaj gönderen esistem » 04 Ara 2014 12:21

Selam,
Üzerinden biraz zaman geçmiş ama aşağıdaki link belki yardımcı olabilir.

http://stackoverflow.com/questions/2257 ... -databases

Cevapla