ADOTable Filtreleme

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

ADOTable Filtreleme

İleti uranyum238 » 31 Arl 2008 08:39

Arkadaşlar kullanıcının belirlediği alana göre filtreleme yapmak istiyorum. Bir radiogroup'um var ve kullanıcı buradan bir seçeneği işaretleyecek; daha sonra edit'e yazdığı aramaya göre datagridde kayıtlar filtrenecek. Yazdığım kod;

procedure TForm1.RzEdit1Change(Sender: TObject);
begin
ADOTable1.Filtered:=True;

if RzRadioGroup1.ItemIndex=0 Then
ADOTable1.Filter:='barkod='+QuotedStr(RzEdit1.Text+'*');

if RzRadioGroup1.ItemIndex=1 Then
ADOTable1.Filter:='kurum='+QuotedStr(RzEdit1.Text+'*');

if RzRadioGroup1.ItemIndex=2 Then
ADOTable1.Filter:='sehir='+QuotedStr(RzEdit1.Text+'*');

end;

Ama edite yazdığım anda datagridde hiçbir kayıt görüntülenmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
uranyum238
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 06 Kas 2005 10:46

Re: ADOTable Filtreleme

İleti aslangeri » 31 Arl 2008 09:53

s.a.
öncelikle kodlarınızı code tagı içerisinie alırsanız kodlarınız daha okunaklı olur.
Filtreleme işlemleri için önce adotable in filtered özelliğini false yapın. sonra filter özelliğine değeri atın. sonra filtered ini true yapın.
oluşturduğunuz filitreye uyan kayıt olduğunu teyit edin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
 
İleti: 4309
Kayıt: 26 Arl 2003 04:19
Konum: Ankara

Re: ADOTable Filtreleme

İleti uranyum238 » 02 Oca 2009 03:36

Dediğinizi yaptım fakat sonuç aynı. İstediğim datagriddeki bilgilerimi istediğim kritere göre filtrelemek ama örneğin a harfine bastığımda a ile başlayanlar datagridde kalacak a dan sonra b'ye bastığımda ab ile başlayanlar gridde kalacak gibi. Normal filtreleme yapabiliyorum. Yalnız Adotable demiştim onunla olmuyor ADODataset ile oluyormuş.
ADODataset1.Filter:='barkod='+QuotedStr(RzEdit1.Text); ile normal filtreleme yapıyorum ama dediğim gibi klavyeden her girilen harfe göre griddeki bilgiler değişmiyor. Yardım lazım
Kullanıcı avatarı
uranyum238
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 06 Kas 2005 10:46

Re: ADOTable Filtreleme

İleti uranyum238 » 20 Oca 2009 09:18

Yok mu arkadaşlar bilen? Ümidi kesmek üzereyim herhalde yine paradox ile yapacağım...
Kullanıcı avatarı
uranyum238
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 06 Kas 2005 10:46

Re: ADOTable Filtreleme

İleti aslangeri » 20 Oca 2009 09:26

s.a.
yapacağın işlem forma birtane edit koy.
editin onchange inde yazdığın filitreleme kodunu çalıştıracaksın.
eğer dbgridden basılan harflerinde editteki text gibi işlem yapmasını isterseniz sendmessage api sini aratın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
 
İleti: 4309
Kayıt: 26 Arl 2003 04:19
Konum: Ankara

Re: ADOTable Filtreleme

İleti uranyum238 » 20 Oca 2009 10:44

a.s.
Filtreleme kodunu zaten editin onchange olayınıa yazıyorum;
paradox için edit1 onchange'e yazdığım kod şu ve sorunsuz çalışıyor;
Kod: Tümünü seç
Table1.Filtered:=True;
Table1.Filter:='barkod='+QuotedStr(Edit1.Text+'*');

accessde şöyle bir modifikasyon yaptım
Kod: Tümünü seç
ADOTable1.Filtered:=True;
ADOTable1.Filter:='barkod='+QuotedStr(Edit1.Text+'*');

Bu kod çalışmıyor QuotedStr(Edit1.Text+'*'); kodundaki ' * ' bloğunu çıkarınca çalışıyor ama bütün kriteri girince çalışıyor. İstediğimi yukarıda anlatmıştım edit1deyken a'ya basınca a ile başlayan kayıtlar listelenecek. ' * ' bu kod sorun çıkarıyor. Acaba bu kod accessde tanınmıyor mu ve access de bunun için başka bir şey kullanabilir miyim sorun bu.
Kullanıcı avatarı
uranyum238
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 06 Kas 2005 10:46

Re: ADOTable Filtreleme

İleti aslangeri » 20 Oca 2009 11:48

hocam niye taksit taksit söylüyorsunuz ki.
ekonomik krizden dolayı sihirli küremize sihir alamıyoruz.
yukardaki mesajlarınızda acces geçiyormu ben göremedim.
adoquery kullanarak yapabilirsiniz.
forumda bu filitreleme ile ilgili epey örnek var onları inceleyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
 
İleti: 4309
Kayıt: 26 Arl 2003 04:19
Konum: Ankara

Re: ADOTable Filtreleme

İleti uranyum238 » 05 Şub 2009 04:56

Eyvallah halletim...
Kullanıcı avatarı
uranyum238
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 06 Kas 2005 10:46

Re: ADOTable Filtreleme

İleti de_sibe_l » 28 Nis 2009 11:02

ben cd kiralama otomasyonu yapıyorum ve yaptım film arama formundaki kodlarla adodataset1 ile yaptım veri ttabanı database ile birleştiremiyorum acil yardıma ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim
de_sibe_l
Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 28 Nis 2009 10:56

Re: ADOTable Filtreleme

İleti conari » 29 Nis 2009 10:38

Kod: Tümünü seç
ADOTable1.Filtered:=false;
ADOtable1.Filter:='belgeno='+QuotedStr(Edit1.Text);
ADOTable1.Filtered:=true;
ADOTable1.open;


editkeypress,editchange, editexit , butonclick artık nerde kullarsanız.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
conari
Üye
 
İleti: 2101
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık


Diğer Veritabanları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir