access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
mkursoft
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 04 Tem 2007 11:08

access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen mkursoft » 10 Tem 2007 06:37

Slm arkadaşlar.. size bir sorum vardı.. Access'ten hazırladığım bir veri tabanım var. bu veri tabanına herkesin erişememesi için şifre koymak istiyorum.Nasıl şifre koyabilirim ve şifre koyduktan sonra adoquery ve adoconnection kullanarak veritabanına nasıl bağlanabillirim???lütfen cvp yazın..Şimdiden teşekkürler herkese kolay gelsin...

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3052
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman » 14 Tem 2007 09:52

Araçlar->Güvenlik->Veri Tabanı Parolası Belirle'den şifre verebilirsin. Tabi şifreli Access veri tabanına ben JET kullanarak bağlanamadığımdan ODBC üzerinden bağlanmayı önereceğim. ConnectionString bileşen özelliğine ise (örn:C:\Documents and Settings\Filozof\Belgelerim\vt1.mdb dosyasının şiresi 1 olarak bağlanmak gerekirse) Provider=MSDASQL.1;Password=1;Persist Security Info=True;Extended Properties="DSN=MS Access Veritabanı;DBQ=C:\Documents and Settings\Filozof\Belgelerim\vt1.mdb;DefaultDir=C:\Documents and Settings\Filozof\Belgelerim;DriverId=25;FIL=MS Access;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;UID=admin;" yazmak gerekecektir. İyi çalışmalar.

Bağlanırken yaptığım seçimler
1-Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers'ı seçerek ileri seçildi.
2-Bağlantı dizesi kullan bölümünde Oluştur butonu ile Makine Veri Kaynağı sayfasında MS Access Veritabanı seçeneği çift tıklandı.
3-Gelen pencerede Veritabanı butonu ile dosya seçildi ve şifre yazıldıktan sonra onaylandı.
4-Bağlantı penceresindeki Parola bölümene de şifre yazıldıktan ve Parola kaydetmeye izin ver seçeneği işaretlendikten sonra bağlantı pencereleri onaylanarak kapatıldı.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

mkursoft
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 04 Tem 2007 11:08

Mesaj gönderen mkursoft » 15 Tem 2007 12:11

Çok sağolun ya gerçekten çok teşşekkür ederim üstadlar.. iyi çalışmaalarr....

CelticDream
Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 09 Oca 2012 05:52

Re: access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen CelticDream » 09 Oca 2012 06:12

S.a bende de aynı sorun var ama ben şifre koymadığım halde query1 aktif yapinca username password istiyo boş bırakıyorum bu sefer connect not database deneme diyor.. tablo bağlantısında ise şifre sormadan bilgileri görüyorum değiştiriyorum ama sorgulama yapmak için query1 ekliyorum aktif yapinca kullanıcı adı ve şifre soruyo koymadığım halde sorun ne olabilir acemiyim okulda yeni öğreniyoruz... teşekkürler....

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3052
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen sabanakman » 09 Oca 2012 06:17

ADOConnection nesnesinin LoginPrompt özelliğini False yaparsanız sormayacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

CelticDream
Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 09 Oca 2012 05:52

Re: access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen CelticDream » 09 Oca 2012 06:25

Dediğiniz donuca araştırmalar sonucu bulup denemiştim fakat olmadı siz dedikten sonra bi daha denedim false yaptım gene olmadı... bi ayrıntıyı daha sölyiyim BDE administator deki bağlantıda da databesi açmak istediğin zaman soruyo sadece query1 de yapiyo bunu başka bi yerde hata yapiyorum sanırım...



ADOConnection1
connecting string yazanlar bu şekilde bağladım...
Login prompt = false
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;User ID=Admin;Data Source=C:\Documents and Settings\sinan\Belgelerim\deneme\vt1.mdb;Mode=ReadWrite;Extended Properties="";Jet OLEDB:System database="";Jet OLEDB:Registry Path="";Jet OLEDB:Database Password="";Jet OLEDB:Engine Type=5;Jet OLEDB:Database Locking Mode=1;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Database Password="";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB:Don't Copy Locale on Compact=False;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False

Resim çektim query1 deki soru işaretinin anlamını bulamadım belki problem ordadır....

Resim

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3052
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen sabanakman » 09 Oca 2012 11:14

Kod: Tümünü seç

Query1.Database.LoginPrompt:=False;
Bence Access için BDE bileşenleri kullanılması biraz abes olacaktır, ADO bieleşnleri daha uygun olacaktır. Ayrıca Query nesnesini direkt Access dosyasına bağlamayın. Onun yerine form üzerine DataBase nesnesi ekleyin onu Access'e bağlayın ve Query bileşenini de o DataBase nesnesine bağlayın. Yine DataBase nesnesinin LoginPrompt özelliğini False yapın.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

CelticDream
Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 09 Oca 2012 05:52

Re: access veri tabanı şifreleme(kafayı yicem yaa)

Mesaj gönderen CelticDream » 09 Oca 2012 11:35

teşeküürler oldu.... ama vaz geçtim siz öle deyince... dediğiniz şekilde araştırıp yapicam yeni öğreniyorum....

Cevapla