Stored Procedures Parametre Hatası

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
harezmi
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 20 Oca 2018 07:03

Stored Procedures Parametre Hatası

Mesaj gönderen harezmi » 28 Şub 2019 10:52

merhaba arkadaşlar
MS SQL'deki basit bir kaç stored procedur'ü Delphide kullanmaya çalışıyorumama parametre gönderme konusunda sorun yaşıyorum
kodlarım hata mesajım aşağıdaki şekilde. yardımcı olursanız sevinirim.


STORED PROCEDURE:

CREATE PROC ekle
(
@isim varchar(40)
) AS
INSERT adllar_tbl (ad) VALUES (@isim)


DELPHİ TARAFI:
ados1.Active:=false;
ados1.ProcedureName:='ekle';
ados1.Parameters.ParamByName('@isim').Value:=edit1.Text;
ados1.ExecProc;
ados1.Active:=true;


NOT: Paramatres Satırına şöyle bir şeyde denedim ama yine olmadı:
ados1.parameters.Createparameters('isim',ftstring,pdInput,100,edit1.text);

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7491
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Stored Procedures Parametre Hatası

Mesaj gönderen mussimsek » 28 Şub 2019 09:54

Merhaba,

Direk AdoQuery ile çalıştırabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

...
Query1.SQL.Add('dbo.ekle '+ QuotedStr(edit1.text));
Query1.ExecSQL;

harezmi
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 20 Oca 2018 07:03

Re: Stored Procedures Parametre Hatası

Mesaj gönderen harezmi » 01 Mar 2019 07:14

cevabınız için teşekkürler
şu an delphiyi öğrenmeye çalışıyorum
veritabanı uygulamalarında stored procedürlerle çalışmanın daha hızlı ve etkili sonuçlar verdiği söyleniyor.
o anlamda stored procedure ve fonksiyonları kullanmayı kavramaya çalışıyorum. şimdi sizin cevabınızı okuyunca aklıma şu takıldı
bir prosedürü veya fonksiyonu query veya adostoredproc ile çalıştırmak arasında bir fark var mıdır.
yani esas olan (sorguyu sql serverin içinde yaptıracak olan) stored procedür mü kullanmak yoksa
delphide adostoredproc nesnesiyle mi çalışmaktır. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2128
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Stored Procedures Parametre Hatası

Mesaj gönderen freeman35 » 01 Mar 2019 10:41

storedprocedure işlem bloğudur, ve bu db nin olduğu serverda yapılır, tüm işlem yükünü server makinası yapar. Atıyorum, 2-3 paramaetre client tarafından gönderilir, storedprocedure içinde 2-3 sayfa kod olabilir. Dahada kullanışlı olmasına örnek, x tane parametre ye göre x tane table dan veriler toplanıp bir sonuç tablosu oluşabilir (temp table) sonrada bunun üzerinde her satıra göre ayrı işlemler yapılabilir. StoredProcedure olmadan, temp table sonucu server dan client a almak gerekir, sonra tek tek satırlara işlem uygulanır sonra server a geri gönderilir. bu hem gereksiz network trafiği, hemde client a gereksiz yük.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla