Paketler Halinde Listeleme

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
glagher
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 12 Eki 2015 09:07

Paketler Halinde Listeleme

Mesaj gönderen glagher » 16 Şub 2018 04:15

Veritabanında 100.000 den fazla stok bulunuyor.Ama listelenmesi 20 saniyeyi bulur.Ben bunu tek seferde tamamını değilde 500'er paketler halinde listelenmesini istiyorum.İlk 500 kaydın sonuna gelindiğinde sonraki 500 kayıt listeye eklensin gibi.Ama bunun yolunu birtürlü bulamadım bunu nasıl yapabilirim?Sahibinden.com daki gibi

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2867
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Paketler Halinde Listeleme

Mesaj gönderen mkysoft » 17 Şub 2018 09:55

Veri tabanına hangi yapı ile bağlanıyorsunuz bilmiyorum ama C# tarafında SqlReader bu işi yapıyor, ihtiyaç oldukça veri tabanından okuyor. Benzer işi yine SQL cümleleri ile LIMIT kullanarak yapmanız mümkün olur. Ancak kullandığınız versiyon önemli, 2008 R2 öncesi LIMIT olmadığı için ROW_NUM üzerinden biraz takla atmak gerekebiliyor.

glagher
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 12 Eki 2015 09:07

Re: Paketler Halinde Listeleme

Mesaj gönderen glagher » 17 Şub 2018 03:13

SQL 2008 R2 kullanıyorum ama çözemedim bitürlü delphi xe7 kullanıyorum bu arada.dbgrid in scroll'u aşağı indiğinde son satırdayken sonraki 500 adet listesin istiyorum bunu dediğiniz gibi limit kullanarak nasıl yapabilirim.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2867
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Paketler Halinde Listeleme

Mesaj gönderen mkysoft » 18 Şub 2018 01:45

2008 R2'de LIMIT bulunmuyor. Şuradaki yöntemlerden birini deneyebilirsiniz: https://stackoverflow.com/questions/224 ... erver-2008

Cevapla