serverdaki sql server programda kullanma

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
siyahbere
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Nis 2016 09:38

serverdaki sql server programda kullanma

Mesaj gönderen siyahbere »

Merhaba arkadaşlar;

xe8 ile yaptığımız evrak programını yerel ağda bulunan server makinamızdaki sql serverda veritabanını tutuyorum. server makinada sql server express 2014 kurulu...
programı yazdığım pcde de sql express 2014 kurulu.. burada program çalışıyor ancak diğer pclerde ise bağlantı hatası veriyor. bu hatayı alınca bende yine sql express 2014 kurunca düzeliyor ve çalışıyor

program da bağlantıyı adoconnectionla yaptım, fdconnectionla da denedim, olmadı. diğer pclerde çalıştırmak için sql express 2014 yüklemekten başka kısa bir çözüm var mı acaba, yardımcı olacak arkadaşımız var mıdır?
Teşekkürler

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3044
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: serverdaki sql server programda kullanma

Mesaj gönderen mkysoft »

Kullandığınız veri tabanı için ODBC client dosyasını yüklemelisiniz. Güncel işletim sistemlerinde otomatik geliyor olabilir.

siyahbere
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Nis 2016 09:38

Re: serverdaki sql server programda kullanma

Mesaj gönderen siyahbere »

@mkysoft hocam onu da yaptım ama malesef yine "sağlayıcı bulunamıyor" hatası almaya devam ediyorum..

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3044
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: serverdaki sql server programda kullanma

Mesaj gönderen mkysoft »

ODBC üzerinden sanırım hazır bir ayar üzerinden bağlıyordunuz, onu arıyor olabilir. isim ver miyor mu?

siyahbere
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Nis 2016 09:38

Re: serverdaki sql server programda kullanma

Mesaj gönderen siyahbere »

hocam bağlantı şeklini yanlış yapıyormuşum, ben sql server natice clientten yapıyordum oledb provider sql serverdan yapınca cümleyi sorun düzeldi.

teşekkürler @mkysoft

Cevapla