mssql 2008 de fonksiyon kullnımı

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
ozanda
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 29 Eyl 2010 08:54

mssql 2008 de fonksiyon kullnımı

Mesaj gönderen ozanda » 13 Eki 2016 11:27

merhabakolay gelsin hepinize benim bır sorum vardı elımde bır sqlserver 2008 var ve databasede db.fn_CarıFoy diye bir functıon var ben bunu ado query ile nasıl calıstırabılırım
fonksıyonun içindeki alanlar bunlar

@firmalar nvarchar(MAX) = NULL,
@caricins tinyint = 0,
@carikod nvarchar(25) = '',
@grupno tinyint = NULL,
@devirtar datetime = NULL,
@ilktar datetime = NULL,
@sontar datetime = NULL,
@odemeemridegerlemedok tinyint = 0,
@SomStr nvarchar(MAX)=''
)
teşekkur ederim

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3044
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: mssql 2008 de fonksiyon kullnımı

Mesaj gönderen sabanakman » 13 Eki 2016 01:17

Fonksiyon geriye tablo döndürüyorsa

Kod: Tümünü seç

selec * from dbo.fn_CarıFoy('FIRMALAR', 0, 'CARIKOD', 0, '31.12.2016', '1.1.2016', '13.10.2016', 0, '')
şeklinde kullanılabilir. Eğer bu basit tipli bir değer üretiyorsa da ürettiği değeri görmek için

Kod: Tümünü seç

selec dbo.fn_CarıFoy('FIRMALAR', 0, 'CARIKOD', 0, '31.12.2016', '1.1.2016', '13.10.2016', 0, '')
şeklinde kullanılabilir.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Cevapla