Oracle - ADO ilişkisi

Oracle veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
csyasar
Üye
Mesajlar: 642
Kayıt: 25 Şub 2004 10:14
Konum: Tokat

Oracle - ADO ilişkisi

Mesaj gönderen csyasar » 20 May 2004 11:00

merhaba arkadaşlar;

sorum kısaca şu:

oracle'a delphi-ADO ile bağlantı kuruyorum. bağlantı kurmam yetmiyo ama. bunun yanında bir string gride kullanıcıları, haklarını, stored procları, tabloların adlarını yapılarını kısacası herşeyi almam gerekiyor.

:( nasıl yaparım?

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7437
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 20 May 2004 01:00

Merhaba,

SYS kullanıcısı altında View'lar var. Onlardan bu bilgileri çekebilirsin. Mesela ALL_USERS kullanıcıları, ALL_TABLES tabloları gösterir vb.

Bu arada ORACLE için Ado kötü bir seçim. ODAC veya DOA kullan. Sitede Linkler kısmında linkleri var.

Kolay gelsin.

csyasar
Üye
Mesajlar: 642
Kayıt: 25 Şub 2004 10:14
Konum: Tokat

Mesaj gönderen csyasar » 20 May 2004 02:41

abiciğim bunları bana tek tek anlatmanız lazım. müsadenizle tecrübelerinizden yararlanayım. biraz daha açar mısınız. biraz da kod yazarsanız hiç fena olmaz hani.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7437
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 20 May 2004 02:55

çok zor bir olay değil ama açıp tek tek incelemen veya Oracle dökümanlarına bakman lazım. Hangisi ne işe yarar, ben de bilmiyorum. Bu ikisini hemen inceleyip yazdım.

Mesela veritabanı user'larını almak istiyorsan, bir Query'de :

select username from sys.all_users

sql'ini yazman lazım.

Kolay gelsin.

csyasar
Üye
Mesajlar: 642
Kayıt: 25 Şub 2004 10:14
Konum: Tokat

Mesaj gönderen csyasar » 28 May 2004 01:33

oracle ile ado neden kötü bi çözüm yolu? :(

ado.net de mi kötü bi çözüm yoludur acaba? :?

csyasar
Üye
Mesajlar: 642
Kayıt: 25 Şub 2004 10:14
Konum: Tokat

Mesaj gönderen csyasar » 28 May 2004 01:37

bir de bende oracle 8 deneme sürümü vardı. veritabanına hatasız bağlanmam için tnsnames.ora dosyasına tcp portu ayarı çekmem gerekiyodu. sanırım 1521 yerine 1610. bir de ms-dos tan veritabanının çalışmasına rağmen start yapmam gerekiyodu. bunu her oracle kullanısı yapar mı? neden ms-dos'tan start demeyince çalışmıyor? oysaki windows açıldığında veritabanı da başlıyor. :?:

Cevapla