ORACLE İLE VERİTABANI

Oracle veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
esmetc
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 20 Eki 2006 01:00

ORACLE İLE VERİTABANI

Mesaj gönderen esmetc » 15 Oca 2007 06:08

mrb aşağıda sorgu kodlarında kırmızı ile gösterilen kısımda hata veriyor kod bilgim çok iyi olmadığı için neden olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
unit Unit20;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, Grids, DBGrids, StdCtrls, DB, Ora, MemDS, DBAccess, OraSmart,
Mask, DBCtrls;

type
TMUSSORGU = class(TForm)
GroupBox1: TGroupBox;
ADI: TDBText;
SOYADI: TDBText;
UYRUK: TDBText;
OraSession1: TOraSession;
OraTable1: TOraTable;
OraDataSource1: TOraDataSource;
Button1: TButton;
DBGrid1: TDBGrid;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
MUSSORGU: TMUSSORGU;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TMUSSORGU.Button1Click(Sender: TObject);
type

TForm20= class(TForm)
Button1: TButton;
GroupBox1: TGroupBox;
ADI: TDBText;
SOYADI: TDBText;
UYRUK: TDBText;
OraSession1: TOraSession;
OraTable1: TOraTable;
OraDataSource1: TOraDataSource;
Button2: TButton;
procedure GroupBox1Click(Sender: TObject);
procedure Button2Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form20: TForm20;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TMUSSORGU.GroupBox1Click(Sender: TObject);
begin
var
Form2: TForm2;

implementation
uses unit1;
{$R *.dfm}

procedure TMUSSORGU.Button1(Sender: TObject);
begin
ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value<>'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='uyruk='+''''+uyruk.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;


ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value=<>'') and (uyruk.Value'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='SOYADI='+''''+soyad.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;


ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;


ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value'')) then
begin
showmessage('EN AZ BIR KOLON DOLU OLMALIDIR');
end;


ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value=<>'') and (uyruk.Value<>'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and SOYADI='+''''+soyad.Value+''''+' and UYRUK='+''''+UYRUK.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;

end;

ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value=<>'') and (UYRUK.Value'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and SOYADI='+''''+soyad.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;


ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value=<>'') and (UYRUK.Value<>'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='SOYADI='+''''+soyad.Value+'''' and UYRUK='+''''+uyruk.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;

ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value<>'')) then
begin
oratable1.Filtered:=false;
oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and UYRUK='+''''+uyruk.Value+'''';
oratable1.Filtered:=true;
end;
end;
end;
end;

end.
@mrmarman yazdı:TAŞIMA BİLGİSİ : Programlama formundan ORACLE formuna taşınmıştır

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman » 15 Oca 2007 06:41

- Hocam bu ne ?

- Sanki bir tane unit içine başka birini kopyala / yapıştır yapmış gibi bir manzara var. Daha önce çalışan örnek var mı elinizde :?:

- Ayrıca OCR falan mı geçirdi, basılı bir kağıttan mı geldi çünkü tum IF'ler Türkçe küçük "ı" ile başlar olmuş.

- Yoksa silinen bir harddisk mi kurtarılmaya çalışılıyor...
Resim Resim

Cevapla