Formdan bilgi alma sorunu(php)

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Formdan bilgi alma sorunu(php)

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Selamlar.
Formdan post metodu ile bilgi alamıyorum.Kod şu;

echo"Merhaba".$_post["adi"]."bey.Hoşgeldiniz";

$_post["adi"] null değer alıyor.Birçok yöntem denedim ama olmadı.
Kitapta kod bu şekilde.Doğrusunu bilen varsa yardım bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye
Mesajlar: 206
Kayıt: 20 May 2004 04:29

Mesaj gönderen sychorax »

1-Web tabanlı diller için viewforum.php?f=23
2-$_post değil $_POST olması gerekir.Ama bu php 4.3(yanlış hatırlamıyorsam) ile geldi.Eğer php 4.3'ten aşağı sürümse direk $adi olarak alabiliyorsunuz.(Register Globals açıksa)

Kolay gelsin

Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Teşekkür ederim.direk $adi olarak veriyi alabiliyorum.Benim phptriad eski sürümü herhalde.

Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
Mesajlar: 303
Kayıt: 22 Mar 2004 01:57
Konum: Eskişehir
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Arifceylan28 yazdı:Teşekkür ederim.direk $adi olarak veriyi alabiliyorum.Benim phptriad eski sürümü herhalde.
Register Globals açıksa $adi ile alabilirsin fakat, bunu her hostingte kullanamayabilirsin, $_POST metodunu kullanman daha doğru olur. $_POST['adi'] ile sorunsuz kullanabilirsin.

m.erin
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 18 Şub 2005 03:43
Konum: Konya

Bir Alternatif..

Mesaj gönderen m.erin »

Yada

Kod: Tümünü seç

$HTTP_POST_VARS[degisken]
şeklinde kullanırsan sorun yaşayacağını zannetmiyorum...

Cevapla