id alanı where ile

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
sozgur
Üye
Mesajlar: 59
Kayıt: 26 Ağu 2011 08:52

id alanı where ile

Mesaj gönderen sozgur » 28 May 2014 12:07

Merhaba. Herkese kolay gelsin.

Normalde çalışan bir ajax fonksiyonum vardı. Fakat id alanında harf de ekleyerek yapmam gerektiği için tablodan id alanını INT yerine VARCHAR a çevirdim. Ve şu anda çalışmıyor.


**WHERE LigId = $id alanını kaldırdığım zaman takımlar geliyor ama hepsi geliyor yani lige bakmadan. Bir şekilde id değişkenimi futbolAjax.php sayfasına aktaramıyorum. Birçok yol denedim fakat bulamadım. Yardımcı olur musunuz lütfen. Neyi yanlış yapıyorum?


index.php sayfam

Kod: Tümünü seç


...
<form>
	<p>
	<select name="ligId" id="ligler">
		<option selected="selected">Lig Seçiniz</option>
			<?php
			include('futbol/vt2.php');
			$sql=mysql_query("
				SELECT LigId, ligTur, ligAdi 
				FROM ligler 
				WHERE  ligTur='F'  
				ORDER BY ligAdi ASC");
			while($row=mysql_fetch_array($sql))
			{
				$id=$row['LigId'];
				$tur=$row['ligTur'];
				$data=$row['ligAdi'];
				echo '<option value="'.$id.'">'.$data.'</option>';
			} ?>
	</select>
	</p>

	<div style="display:none" id="takimlar">
		<select class="takimlar" name="sonuce" id="sonuce">
			<option selected="selected">Ev Sahibi</option>
		</select>
		<select class="takimlar" name="sonucd" id="sonucd">
			<option selected="selected">Deplasman</option>
		</select>
	</div>
</form>

<p style="display:none" id="sonucButonu"><b style="cursor:pointer" id="sonucAl">Tahmin</b><br /></p>
<img src="imgs/graphics-soccer-140290.gif"/></br>
<span id="sonucGoster"></span>
</fieldset>
<script>
$(document).ready(function(){
	$("#ligler").change(function(){
		$("#takimlar").slideDown(500)
		$("#sonucButonu").slideDown(500)
		var id=$(this).val();
		var dataString = 'id='+ id;
		$.ajax({
			type: "POST",
			url: "futbol/futbolAjax.php",
			data: dataString,
			cache: false,
			success: function(html)
				{
				$(".takimlar").html(html);
				},
			error: function() { 
			alert('Hata oldu'); 
			} 
		});
	});
});
</script>


...

futbolAjax.php sayfam

Kod: Tümünü seç


<?php

if(strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) != 'xmlhttprequest')  die("Hatalı istek");


include('Vt2.php');
if($_POST['id'])
	{
	$id=$_POST['id'];
	$sql=mysql_query("
		SELECT takimId, LigId, takimAdi 
		FROM takimlar
		WHERE LigId = $id   //BU ALANI KALDIRDIĞIM ZAMAN TAKIMLAR GELİYOR AMA HEPSİ GELİYOR
		ORDER BY takimAdi ASC");
	while($row=mysql_fetch_array($sql))
	{
		$takimId=$row['takimId'];
		$data=$row['LigId'];
		$takimAdi=$row['takimAdi'];
		echo '<img src="imgs/futbol.gif"/><option value="'.$takimId.'">'.$takimAdi.'</option>';
	}
	}
	
$db->close();
?>


Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
Mesajlar: 1297
Kayıt: 07 May 2009 09:42
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: id alanı where ile

Mesaj gönderen SimaWB » 28 May 2014 01:22

LigId artık VarChar olduğuna göre Select ifadesinde onun değeri tırnak içerisinde olmalı.

Kod: Tümünü seç

WHERE LigId = '$id'
There's no place like 127.0.0.1

sozgur
Üye
Mesajlar: 59
Kayıt: 26 Ağu 2011 08:52

Re: id alanı where ile

Mesaj gönderen sozgur » 28 May 2014 01:32

Evet ya :( . Ben bunu denemiştim ama o arada başka kodları değiştirip öyle denemiş olabilirim :) . Bazen insanın kafası şişince ufak hatalar gözden kaçıyor. Çok teşekkür ediyorum. Kolay Gelsin.

Cevapla