playsound yardımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
serelif
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 21 Eki 2003 11:15
Konum: antalya

playsound yardımı

Mesaj gönderen serelif » 06 Kas 2003 02:51

arkadaşlar form içindeki üç butona ayrı ayrı basınca farklı ses dosyaları çalmak istiyorum.bunun için daha önceki bir forumda örnek verilmiş.

playSound(PChar(dosyaismi),0,SND_SYNC);

deniyorum ama bir türlü yapamadım.Acaba media player eklemem gerekiyormu?


Şu dosyaları açabileceğim kodu verebilecek varmı???
C:\Belgelerim\a.wav
C:\Belgelerim\b.wav
C:\Belgelerim\c.wav


Bu arada mustafa abi daha önceki sorulara vermiş olduğun cevaplar için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2961
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 06 Kas 2003 03:06

Birde şunu dene

PlaySound('C:\Belgelerim\c.wav', 0, snd_Async);

serelif
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 21 Eki 2003 11:15
Konum: antalya

olmadı

Mesaj gönderen serelif » 06 Kas 2003 05:19

sağol ilgilendiğin için ama olmadı.eksik birşeyler mi yapıyorum media player koymam gerekiyor mu????

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 06 Kas 2003 06:11

merhaba
tam olarak şöyle:
//----------------------------------------------------
uses
MMSystem;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin

PlaySound('c:\deneme\bjk.wav', 0, SND_FILENAME + SND_ASYNC);
//şampiyon bjk şarkısını wav olarak kaydetmeyi unutmuyoruz. :)
end;
end.
//----------------------------------------------------
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

serelif
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 21 Eki 2003 11:15
Konum: antalya

olmadı

Mesaj gönderen serelif » 07 Kas 2003 10:37

sağolun arkadaşlar ama olmadı.
Birazdaha bilgi vereyim delphi7 kullanıyorum uses kısmında şunlar var


uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, OleServer, AccessXP, Menus, ActnList, DBActns,
ExtCtrls, ComCtrls, jpeg;


yani dediklerinizi yaptım olmadı.

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 07 Kas 2003 11:46

merhaba.
aynısını yapın.

c de yeni bir klasör oluşturun adı deneme olsun
wav ları bu klasöre kopyalayın.

form1 üzerine bir tane buton koyun.
klikleyin ve aynen hiç ama hiç değiştirmeden şunu yazın

......................
uses
MMSystem; // bu iki -procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);-
satırının üstünde olacak.

.................................
PlaySound('c:\deneme\a.wav', 0, SND_FILENAME + SND_ASYNC);

...........
tam hali şu:

uses
MMSystem;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
PlaySound('c:\deneme\a.wav', 0, SND_FILENAME + SND_ASYNC);
end;



end.

// test edildi. Çalışıyor.
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

serelif
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 21 Eki 2003 11:15
Konum: antalya

file path

Mesaj gönderen serelif » 07 Kas 2003 07:51

peki bu dosyayı exe dosyasının içinde yani path 'ı nasıl gösterebilirim. "extractfilepath" gibi ...


tam kodu yazabilirseniz sevinirim.

teşekkürler yardımlarınız için

Misafir

Mesaj gönderen Misafir » 16 Eyl 2004 04:01

PlaySound('c:\deneme\a.wav', 0, SND_FILENAME + SND_ASYNC);
hocam kod lazım oldu kullandım çok sağolun çalışıyor. sorum şu çalan dosyayı hangi komut ile kapatırım ve mp3 çalmak için ne yapmam lazım wav çok yer kaplıyor ya ondan sağolun tşk

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 12:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip » 16 Eyl 2004 04:04

mediaplayeri kullanabilirsin
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
Mesajlar: 2360
Kayıt: 05 Şub 2004 04:32
Konum: Beşiktaş
İletişim:

Mesaj gönderen mege » 16 Eyl 2004 04:05

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^

Cevapla