Tarayıcıyı algılatma ve Aktarım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Tarayıcıyı algılatma ve Aktarım

Mesaj gönderen futbolcu » 08 Nis 2005 01:11

Arkadaşlar merhaba,

İlk olarak sistemde scanner var mı nasıl algılatırım? Bir de taratılan metni memoya nasıl aktarırım?
Forumda arama yaptım ama sorulanların hepsi resim için..
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 23 Kas 2004 03:22
Konum: Denizli

Mesaj gönderen vampir261 » 08 Nis 2005 01:35

Bu çok normal çünkü tarayıcılar resim olarak tarar. taranmış resim üzerindeki yazıyı ise yazılımlar yazıya çevirir. yani öyle bir arayıcı çıkmadı ki taranan belgeyi hop diye bir çırpıda yazıya çevirsin. çeviren program diyorsan bunlara OCR yazılımı deniyor. örnek olarak http://turk.internet.com/haber/yazigost ... aziid=8733 Fine Reader 7.0 örnek verilebilir. kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 08 Nis 2005 01:50

Bunu biliyorum ama benim öğrenmek istediğim sisteminde FineReader ya da Recognita, iris vb OCR yazılımı bulunan kişinin benim yapacağım program içerisinden bunları eğer scanneri varsa çağırmak.. Arka planda çalışan bu programlar kanalıyla da tarayıcıdaki veriyi memoya aktarmak..

Yine zaten bu tür yazılımlar örneğin FineReader sadece metin şeklinde tarama ve resmi görmezden gelme gibi seçenekler sunmakta.

Kısaca belirtmem gerekirse scanner var mı sistemde varsa bu cihazı çalıştırmak dolayısıyla cihazın default yazılımının özelliklerini kullanmak.
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

fduman
Moderator
Mesajlar: 2749
Kayıt: 17 Ara 2004 12:02
Konum: Ankara

Mesaj gönderen fduman » 08 Nis 2005 01:52

twain diye arama yaparsan istediğin bileşeni bulabilirsin.

Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1387
Kayıt: 20 May 2004 07:39
Konum: Düzce

Mesaj gönderen bobasturk » 08 Nis 2005 01:56

merhabalar,

tarayıcılarla gelen ocr yazılımlarında iyisi olan varmı bilmiyorum ama bizde HP3970 scanner var ve bu belgeleri metin şeklinde ve düzenlenebilir olarak tarıyor fakat yazıların neredeyse tümünü düzenlemek gerekiyor. karakter sorunu oluşuyor.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 08 Nis 2005 02:02

Coderlord hocam,
teşekkür ederim. Bileşeni inceleyeceğim..
Olc; dediğiniz doğru ama ben bu OCR yazılımlarını kullanıyorum ve son bir iki yıldır FineReader in muhteşem çıkışı var. Karakter tanımada hata oranı çok ama çok düştü. Eğer kullanmadıysanız deneyin derim. Recognita 5.0 plush da az bi farkla takip ediyor. Ayrıca FineReader Pdf dosyalarını yeniden (dosyadan) tarayarak doc formatlı olarak kaydetme özelliği de var :lol:
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Cevapla