delphi de c kodları kullanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye
Mesajlar: 169
Kayıt: 31 Oca 2005 05:18
Konum: izmir

delphi de c kodları kullanma

Mesaj gönderen cfyasar » 28 Şub 2005 09:24

daha önce c de yazdığım bazı kodları kullanmam gerek. delphi nin içinde onları nasıl kullanabilirim

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 11:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ » 28 Şub 2005 09:31

Selamlar,

Eskiden Pascaldayken (delphi'de de) herhangi bir şekilde Assembler kullanmak istediğimizde

Kod: Tümünü seç

  Asm
    .
    .
    .
  End ;
şeklinde kullanabiliyorduk, zannedersem c içinde bu tarz bir şey olması lazım. asm'nin helpine bakarak yürüyebilirsiniz sanırım.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2126
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat » 28 Şub 2005 10:41

c için Asm ... End; tarzında bir kullanım yok bildiğim kadarıyla. C kodlarını uygun şekilde manuel olarak pascala çevirmek zorundasınız.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye
Mesajlar: 169
Kayıt: 31 Oca 2005 05:18
Konum: izmir

Mesaj gönderen cfyasar » 28 Şub 2005 11:00

bende ondan korkuyorum. öyle yapmak zorunda kalırsam ayvayı yedim. epey bir kod var çevrilecek

Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
Mesajlar: 541
Kayıt: 11 Haz 2004 09:45
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid » 28 Şub 2005 11:28

o zaman tersinini yap builder kullan delphi de ne varsa onda da var...
:)

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 28 Şub 2005 11:27

yada c kodlarını dll e çevir, delphi den dll olarak çağır.
gerçi ne tarz kodlardır bilemiyorum ama sadece fikir..
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye
Mesajlar: 169
Kayıt: 31 Oca 2005 05:18
Konum: izmir

Mesaj gönderen cfyasar » 01 Mar 2005 10:23

benimde bulduğum çözüm dll oluşturmak. c kodları ile biraz daha uğraşıp onları dll e çevirmeyi düşünüyorum. daha sonra onları program içerisinden çağıracağım.

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 01 Mar 2005 04:18

C to Pascal adlı bir program var. Belki bir miktar işinize yarayabilir. :wink:
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Cevapla