Arkadaşlar raporlama ile alakalı bir sorun var

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sonucu yazarsan sevinirim, hayırlı haberlerini bekliyoruz :)

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

:)))

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

Hocam kusura bakmayın geç kaldım Sınavım var dı da onun iiçin
YA hocam yine bi karışıklık var
hocam benim formda table yok başka bir formdan datasource yoluyla alıyor onun için şöyle bir kod yazdım çalışmadı
RichEdit1.Lines.Insert (4, 'Doktor Adı : ' + Frmdoktor.Datasource2.FieldByNam('Adi_Soyadi').ASString);
Yanlışlık var mı yaa
var tabii çalışmadı hata var dedi hocam

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

data source'dan değil dataset'ten alacaksın veriyi hocam. dataset : table, query, dataset vs. olabilir. Mesela table kullanıyorsan :

filanca_form.table1.fieldbyname....

gibi.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

1. uses da Frmdoktor adlı formun unit i ekli olmalı.
RichEdit1.Lines.Insert (4, 'Doktor Adı : ' + Frmdoktor.Datasource2.FieldByNam('Adi_Soyadi').ASString);
Yanlışlık var mı yaa
2.Yanlışlık şurda;
RichEdit1.Lines.Insert (4, 'Doktor Adı : ' + Frmdoktor.Datasource2.DataSet.FieldByNam('Adi_Soyadi').ASString);

olmalı.

Kolay gelsin..

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

tamam hocam öyle yazdım ama [Error] Unit1.pas(151): Undeclared identifier: 'FieldByNam' hatası veriyor
FieldByName nin başına imleci gösteriyor

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

uses da DBTables, DB olup olmadığını kontrol eder misin?

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 10:11

Mesaj gönderen naile »

kafkasyali2002 yazdı:tamam hocam öyle yazdım ama [Error] Unit1.pas(151): Undeclared identifier: 'FieldByNam' hatası veriyor
FieldByName nin başına imleci gösteriyor
Hata aynen böyleyse ve buna bakılırsa FieldByName yerine FieldByNam yazmışsın. Kodunu kontrol et bence, yazım hatası var. Frmdoktor.Datasource2.DataSet.FieldByName('Adi_Soyadi').ASString kodu düzgün çalışmalı.

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

O uses ler var

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

Hocam DBTables, DB de var ama aynı hatayı veriyor anlayamadım

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

naile

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

nailee
Fieldbynam farketmiyor yani sorun onda değil

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

problemin çözümü neticesi ne oldu?

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

Hocam problem çözülmedi
Add komutunu kullandığım zaman mesela dbcombobox taki bilgiyi richedit e atıyor ama inser meodunu kullandığım zaman o demiş olduğum hatayı veriyor

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

Tamam hocam sorun uızeslerden de kaynaklanıyormuş hallettim
yalnız birde sunu soracağım
RichEdit1.Lines.Insert (4, 'Doktor Adı : ' + Table1.FieldByName('Adi_Soyadi').ASString); komut satırında mesela richeditin 4. satırına
ekliyoyor
ben 4.satırın 4.sütünuna ekletmek istiyorum
onda nasıl bir komut kullanmalıyım

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

bir de benim ana formumu açtığım zaman onun arkasından bir form onunla beraber açılıyor
project options dan ayarladım ilk main form o ama arkasından direkt açılıyor
başka bir yerden ayarı var mı acaba

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

formun ismi ile bir arama yapın, nerde Show veya ShowModal ile ekrana geliyorsa orayı kapatın. Mesela formun ismi Frm_Stok ise, Find in files kısmına Frm_Stok.Show yazıp arattırın.

Kolay gelsin.

kafkasyali2002
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 18 Haz 2003 11:48

Mesaj gönderen kafkasyali2002 »

tamam hocam o sosudan once sordugum soruya bır bakarmısın
onu gormedın herhalde

Cevapla