MySQL 'e Uzak Bağlantı Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

MySQL 'e Uzak Bağlantı Sorunu

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba arkadaşlar,
MySQL ye uzaktan bağlantıda sorun yaşamıyorum sorunum aslında şu,
Kendi networkümden MySQL ye uzaktanmış gibi bağlanamıyorum,
Uzak Makineden , Örneğin IP 81.XXX.XXX.XXX Port 3306 şeklinde bağlanbilirken kendi networkümde bunu yapamıyorum. Çok gerekli değil localimde programları test ederken kolaylık olur die düşündüm bi şekilde testini yaparız ama bu olayın bir çözümü varmı merak ettim.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

sinancaylak
Üye
Mesajlar: 151
Kayıt: 30 Oca 2004 09:16
Konum: Manisa

Mesaj gönderen sinancaylak »

Kardeş Bende Bu sorunum İçin Aşağıdaki attığım mesajdan Yardım Bekliyorum. Ama çözebilmiş değilim hala viewtopic.php?p=30486#30486 aynı probmlem bendede mevcut kendi networkümdeki herhangi bir makinadan Mysql Servere Bağlanamıyorum . :(

Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
Mesajlar: 303
Kayıt: 22 Mar 2004 01:57
Konum: Eskişehir
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

bağlanmak için hangi bileşeni kullanıyosun :?:

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba bağlanmak için ODBC sürücülerini kullanarak standart Dataset leri kullanıyorum.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

doganzorlu
Kıdemli Üye
Mesajlar: 395
Kayıt: 22 Tem 2004 09:15
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Arkadaşlar, MySQL güvenlik katmanı kullanıcı + host olarak konfigüre edilmektedir.

Örneğin,

GRANT ALL PRIVILEGES ON xx.* TO root IDENTIFIED BY yyy

dediğinizde, root->root@localhost olarak alınır ve local bağlanır uzak bağlanamazsınız.

GRANT ALL PRIVILEGES ON xx.* TO root@192.168.1.3 IDENTIFIED BY yyy

dediğinizde ise root olarak 3 makinasından başka yerden bağlanamazsınız. Heryerden bağlanabilmek için;

GRANT ALL PRIVILEGES ON xx.* TO root@% IDENTIFIED BY yyy

şeklinde verip tüm hostların erişimine izin vermelisiniz.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Doğan bey merhaba,
şöyle bir örnek vermek istiyorum ,
dışarıdan root kullanıcısıyla sorunsuzca sisteme erişilebiliyor ama ben kendi networkümden , MySQL Front kullanarak
Host : WAN IP miz.
User : root
port : 3306
şeklinde bağlanamıyorum, ama aynı ayarlarla dışarıdaki bir mysql Front tan erişilebiliyor.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

doganzorlu
Kıdemli Üye
Mesajlar: 395
Kayıt: 22 Tem 2004 09:15
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

WAN ip miz dediğinizde şunu anlıyorum. İçerde bir private network var wan bağlantısını sağlayan bir router üzerinde port forwarding config ile içerdeki db server a dışardan ulaşılabilmesine olanak sağlanmış durumda.. Biraz daha açayım.. 81.xxx.yyy.zzz numaralı sabit ip, dsl bir bağlanısı olan router/modem in dış ip si. İçerdeki db server ise 192.168.0.10. Port yonlendirmesi ile 3306 portu, bu router üzerinde 192.168.0.10 a yönlendirilmiş.

Şimdi eğer sizin makinanızın ip numarası 192.168.0.20 ise ve 81.xxx.yyy.zzz ip den bu makinaya ulaşmaya çalışıyorsanız başaramazsınız. Bu MySQL yada benzeri bir yazılımdan değil doğrudan NAT ile ilgili bir durumdur. Aynı ağdan gelen bir paketi aynı ağdaki başka bir makinaya forwar edemezsiniz. Zira paket, eth interface den ppp interface e gidergen tekrar eth e döndürülemez. Ama dışardan gelirken ppp ye gelen bir paketi eth üzerinde bir adrese forward edebilirsiniz.

Bu nedenle iç ağda kullanırken doğrudan 192.168.0.20 adresine, dışardan bağlanırken ise 81.xxx.yyy.zzz adresine connect olmalısınız.

Eğer yanlış anladımsa bu açıklama bir işe yaramıyacak tabi..

Kolay gelsin..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Doğan bey teşekkürler durum aynen anlattığınız gibi.
Aynı sorunu zaten kendi networkümüzdeki webserver e erişirkende yaşıyoruz.
Saolun. Dediğim gibi buradaki amaç uzak denemelerinide kendi networkümüzden yapabilmek.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

Berdem
Üye
Mesajlar: 431
Kayıt: 28 Tem 2003 12:28

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba
Benzer bir sorun bende de olduğu için burdan başlamayı uygun gördüm.ODBC ayarlarını yaptım ve ADO kullanarak ağda uzak(192.168.1.3) bağlantımı kurdum ve çalıştırdığım exede hiç problem yaşamıyorum.Terminalere kurduğumda problem yaşıyorum. Doğan beyin dediği gibi (MySQL Control Center) adlı program da (User Administrator) bölümünden MySql i gerek isme ve bulunduğu terminale göre username,hostta ip vererek ve şifresini vererek yapılandırdım.Hatta root@% bile tüm yetkileri verdim.Client ODBC ayarlarını MySql göre yapılandırdım.Ne yazıkki hata veriyor.Hatta ADOconnection'a useri terminale user ve password görede yapılandırdım yine hata veriyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Sevgi ve Saygılarımla....

sinancaylak
Üye
Mesajlar: 151
Kayıt: 30 Oca 2004 09:16
Konum: Manisa

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba Aynı Problem İle bende Uğraşıyodum ama ben Problemimi Aşağıdaki gibi çözdüm

Server Kurulu Makinada root kullanıcısına tüm yetkileri verdim. root kullanıcısının özelliklerinden Host adı yani localhostu sildimdim Sonuc olarak Terminalde odbcde Server Name Kısmına server ip ve server name girdim root kullanıcı adı ile 3306 portundan bağlandığım zaman çalıştı ve local ağda kullanıyorum herhangi bir problem yok :)

Berdem
Üye
Mesajlar: 431
Kayıt: 28 Tem 2003 12:28

Mesaj gönderen Berdem »

Bağlantıyı User odbc veya File odbc den kuruyorsunuz?Kullandığınız komponenet ado mu? Dediğiniz yaptım localhost kaldırdım.hala hata veriyor.Ayrıntılı olarak odbc kullanımızı açarmısınız?Çok Teşekkürler..

sinancaylak
Üye
Mesajlar: 151
Kayıt: 30 Oca 2004 09:16
Konum: Manisa

Mesaj gönderen sinancaylak »

evet ben odbc de denedim çalıştı ama BDE de çalıştım çalıyor herhangi bir sorun yok local hostu kaldırdıktan sonra root kullanıcısının özelliklerine girip database seçimi yaptıktan sonra yetkilerin hepsini yukarıdaki kurucuktan işaretleyin ve hata mesajı tam olarak yazın Kolay gelsin.

Berdem
Üye
Mesajlar: 431
Kayıt: 28 Tem 2003 12:28

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
"Çok Zararlı Hata" diye Türkçe Hata mesajı alıyorum.Hata koduda vermiyor.En son odbc driverini güncelledim yine hata mesajı veriyor.Mysql hangi sürümünü kullanıyorsunuz.?

sinancaylak
Üye
Mesajlar: 151
Kayıt: 30 Oca 2004 09:16
Konum: Manisa

Mesaj gönderen sinancaylak »

Ben Mysql 4.0 versiyonunu kullanıyorum. Aynı problem beni Başıma gelmişti programa tıkladığımda hiç birşe yapmıyordu ama @den sonaki localhostu kaldırdığımda problem çözüldü.

Kullanıcı avatarı
berken
Üye
Mesajlar: 208
Kayıt: 07 Ara 2005 04:27
Konum: Van

Mesaj gönderen berken »

localdeki bir mysql e baglanmaya çalışırken wan ip değil lan ip adresini kullanmalısınız.. mysql Administrator ile hangi ip lerin baglanabileceğini ve haklarını düzenleyebilirisniz..
İnsanca.... Pek insanca....

Cevapla