raporlama hakkında bir sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

raporlama hakkında bir sorun

Mesaj gönderen selman »

Herkese kolay gelsin
Ben şunu yapmak istiyorum.
Şimdi qreport ile bir raporlama yapmak istiyorum. Fakat bu raporlama yaparken mesela
ad soyad
adres gibi şimdi bunları düşey olarak değil de yatay olarak listelemesini ve yazdırmasını istiyorum..
Yani Ad Soyad
Adres ;
Bu şekilde
İyi çalışmalar;

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 325
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek »

S.A.

kolay gelsin..

quickreportu bağladıgın query nesnesine

Kod: Tümünü seç

select (AD + SOYAD) isim , adres
from tablo
şeklinde kod yazıp qrdbtext alanını da isim alanına bağlarsan ad ve soyad bitişik olarak gelebilir..

quickreportta denemedim ama daha önce bu tip bir yapıyı grid için kullanmıştım..ve olmuştu :lol: kolay gelsin
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba, @selman

Doğrumu anladım acaba,

Kod: Tümünü seç

Adı : .........................
Adres.......................
--------------------
Adı:..........................
Adres:........................
---------------------
.
.
.
Şeklinde bir listemi almak istiyorsun,
eğer öyleyse ekstra bir işlem yapmana gerek yok. Detay bantını isteğine göre geniş tutup alanları TQrDBTExt ile normal bir şekilde yerleştirebilirsin yani yanyana değilde alt alta yerleştirisin olur biter.
Başarılar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

Cevapla