tabloda locate ile aramada sorun var

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
delphici
Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: 07 May 2004 10:55

tabloda locate ile aramada sorun var

Mesaj gönderen delphici »

Selam

Tabloda arama yapacam ama aşağıdaki gibi yaptım ama "loPartialkey, loCaseinsensitive" da sorun var galiba.

Kod: Tümünü seç

veriler.Table1.Locate('OKUL',VarArrayOf([edit1.Text]),[loPartialkey, loCaseinsensitive]);
İyi çalışmalar kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Yaşadığınız Sorun nedir? Aldığınız Hata Mesajı nedir? Daha açıklayıcı yazarsanız bu konuya daha kesin bir yaklaşım gösterebiliriz.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4321
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
@hüsonet in dediği gibi aldığınız hata mesajını yazmanız lazım. ama genellikle uses kısmına db uniti eklenmediği için hata oluşuyor. undeclared identifier hatası ise sorunun çözümü bu olabilr.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 325
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek »

S.A.

Kod: Tümünü seç

veriler.Table1.Locate('OKUL',edit1.Text,[loPartialkey, loCaseinsensitive]); 
şeklinde bir denermisin...

('OKUL' => tablondaki alan adı...
edit1.text => alan içerisinde aranacak değer...)

TÜM FORMUN MİRAC KANDİLİNİ TEBRİK EDERİM
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

delphici
Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: 07 May 2004 10:55

Mesaj gönderen delphici »

çok teşekkür ederim dediğiniz gibi uses kısmına db unitini ekleyince sorun ortadan kalktı. Hadi kolay gelsin.

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 325
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek »

S.A.

kolay gelsin...

acaba VarArrayOf([edit1.Text]) kullanımında nasıl bir sonuç döndüğünü biraz açıklarmısınız?

Kısaca ne amaçla kullanılıyor...

kolay gelsin..
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2211
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Mesaj gönderen freeman35 »

birden fazla alanda locate kullanılacaksa kullanılır, daha fazla bilgi için bakınız delphi F1

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla