kodu birer birer artırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

kodu birer birer artırma

Mesaj gönderen selman »

Herkese iyi çalışmalar;

:( Ben kodu birer birer artırmak istiyorum.. Bunu bir türlü beceremedim Nasıl yapabilirim
digital_agels
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 20 Ağu 2004 01:08

Mesaj gönderen digital_agels »

Anlamadım ama bu işini görür belki

Kod: Tümünü seç

var
i:integer;
begin

for i:=1 to 100 do 
Edit1.text:=i;//Edit 1 den 100 kadar sayar
end;
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4321
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

nasıl yani?
eğer kod dan kasıtın tablodaki bir alansan autoinc diye :ara ma yaparsan bulursun.
Kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Hangi kodu birer birer artırmak istiyorsun?Daha açıklayıcı yazsan iyi olmazmıydı?Lütfen biraz daha açıklayıcı cümleler kuralım.
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

kodu birer birer artırma

Mesaj gönderen selman »

:( Kodu birer birer artırma olayı derken yani kodu,adı,soyadı
gibi 3 alanımız olsun bunu şimdi kayıt yaptığımızda yani adı soyadını girecek kaydete basacak kodu 1 olacak 2. bir kayıt girdiğinde kodu 2 olacak bir de şunu söyleyeyim autoinc olayını kullanmayacağım
ben bunu kod yazarak kodu artırmak istiyorum
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

viewtopic.php?t=1089&highlight=autoinc+kod

Sanırım sorunun cevabı burada var.Kolay gelsin
DotCom
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1696
Kayıt: 11 Tem 2003 10:30
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Merhaba ;

Yeni kayıt ekleme butonuna ;

Kod: Tümünü seç

Button1.Click
var
deger : integer ;
Begin

Table1.Last;
Deger := Table1.Fieldbyname('kodu').Asinteger ;
Table1.insert ;
Table1.Fieldbyname('kodu').Asinteger := Deger + 1 ;
End;
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

Mesaj gönderen selman »

herşeye rağmen teşekkürler
yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 326
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek »

S.A.

eğer query nesnesi kullanıyorsan;

Kod: Tümünü seç

SELECT MAX(M_NO)
FROM "musteri_kart.dbf" Musteri_kart
query nesnesine bu kodu yaz..( bu yolu formdan buldum :!: )
M_NO: number tipinde bir değişken...

farklı ve uzun bir yol sorarsan eğer

Kod: Tümünü seç

i:=0;
repeat
i:=i+1; // döngüden çıkana kadar değeri 1 artırır
dm.m_kart.Close;
dm.m_kart.SQL.Clear;
dm.m_kart.SQL.Add('select * from m_kart');
dm.m_kart.SQL.Add('where kayit_no='+#39+inttostr(i)+#39 ); // i değerini veritabanında arar...
dm.m_kart.Open;
if dm.m_kartKayit_no.Value <> inttostr(i) then // i değeri veritabanında yoksa mesaj verir
begin
showmessage(' EN SON BOŞ KAYIT NUMARASI =  '+inttostr(i));
end;
until dm.m_kart.Eof ;
veritabanını baştan sona kadar tarayarak en büyük değeri bulursun..

eğer kayıt silinirse en büyük değer yerine silinen değeri verir..(daha önce bu yöntemi kullanmıştım)

Mustafa hocam RECNO ile bu işlemin yapılacağını belirtmişti ama formda nerede olduğunu tam hatırlamıyorum. :oops:
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com
Cevapla