dbgridde toplama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

dbgridde toplama

Mesaj gönderen yusuf simsek » 28 Tem 2004 03:10

herkese kolay gelsin...

dbgrid üzerinden kayıt girişi yapılırken(veri tabanına kaydetmeden önce)
grid üzerinde iki kolona girilen değerin çarpımını 3. kolona nasıs yazabiliriz :?:

yani grid üzerine ürün birim fiyatını girecek, alış adedini girecek adet alanından çıktığında fiyat ve adet çarpımını toplam alanına yazacak....

bu konuda yardım ve fikirlerinizi bekliyorum...

şimdiden teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 28 Tem 2004 03:14

calculated field yaparak.
calculated field ne dersen once
ara="calculated and field"
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

zengin
Üye
Mesajlar: 199
Kayıt: 06 Ağu 2003 09:13

Mesaj gönderen zengin » 28 Tem 2004 03:22

sanırım bu bu kod sorununuzu cözer diye düşünüyorum
procedure TMKARTLARI.DBGrid2ColExit(Sender: TObject);
begin
table1.Edit;
if (dbgrid2.SelectedIndex=0)and(dbgrid2.Fields[0].Text='')then
table1toplam.Value:=table1BRfiyat.Value*table1miktar.Value;
Zengin

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek » 28 Tem 2004 03:56

evet zengin işim halloldu... :lol: :lol: :lol:

çok teşekkür ederim...
uzun süredir çabalıyordum....

kodu kullanacak diğer arkadaşlar için birkaç ipucu :!:
table1.Edit;
if (dbgrid2.SelectedIndex=0)and(dbgrid2.Fields[0].Text='')then
table1toplam.Value:=table1BRfiyat.Value*table1miktar.Value;
selectedindex alanında hangi alanın çıkışında sonuçlandırmak istiyorsanız o alanın index numarasını giriniz...
dbgrid2.Fields[0].Text='' kaydı yazacağınız alanın index numarasını yazınız...

daha sonra @zengin ayrıca teşekkür ediniz :D

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
Mesajlar: 2360
Kayıt: 05 Şub 2004 04:32
Konum: Beşiktaş
İletişim:

Mesaj gönderen mege » 28 Tem 2004 04:02

calculated field ile yapman daha (çok daha) iyi olur
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek » 28 Tem 2004 04:32

kesinlikle önerileri kulak arkası yapmıyorum...
gelen her mesaj benim için çok değerli...

@gkimirti hocamın söylemiş olduğu calculated field olayına baktım ama malesef anlayamadım :oops:

konuya 2 saatlik uzun bir süre yoğunlaşınca ben de kolaya kaçtım...

sakin bir kafayla calculated field olayını tekrar inceleyeceğim...
ve tabiki deneyeceğim...işin içinden çıkamazsam @gkimirti hocam senden tekrar yardım isteyeceğim...

Yardımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi bildiririm...
Sizlerden gelen yardım ve destek olmasa herhalde ben yazılımla uğraşmaktan uzun bir süre kopardım...
[/b]
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

zengin
Üye
Mesajlar: 199
Kayıt: 06 Ağu 2003 09:13

Mesaj gönderen zengin » 28 Tem 2004 06:58

yusuf simsek kardeşim yardımlar ve yardımcı olmak güzel bir şey
biz ne yaptıkki asıl bu güzel siteyi bizlere sunan kardeşime ve degerli
üyelere teşekkür et cünkü herkes elinden geldikce yardımlaşıyor
hoşcakal saygılarımla yusufzengin
Zengin

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7507
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 28 Tem 2004 08:44

yusuf simsek yazdı:calculated field olayına baktım ama malesef anlayamadım :oops:
Resim ARAMA kısmından bakmayı dene :idea:

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek » 29 Tem 2004 10:45

mustafa hocam zaten ben formda anlatılan calculated field olayını anlayamadım...

elimdeki kaynak kitaplarda da bu olay hakkında bilgi yok...

artık formda arama yapmayı öğrendim
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7507
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 29 Tem 2004 11:32

hocam tek aramayla olmaz tabii, sonuçları da okumak/incelemek lazım ;)

calculated field Nedir? : viewtopic.php?t=667&highlight=calculated+field
Nasıl oluşturulur : viewtopic.php?t=3869&highlight=calculated+field

Kolay gelsin.

Cevapla