dbgridde bir satırın seçili olması durumunda

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

dbgridde bir satırın seçili olması durumunda

Mesaj gönderen selman » 23 Tem 2004 08:42

Merhaba
Dbgridde birsatırı aktif hale getirdiğimde sadece o satır yazıcıya göndermek istiyorum Bunu nasıl yapabilirim...
Yardımcı olursanız sevinirim..

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 23 Tem 2004 08:51

datasetin fields veya fieldbyname özelliği ile gridde seçili olan satıra erişebilirsin.

Kod: Tümünü seç

Query1.Fields[0].AsString
şeklinde

cemarik
Üye
Mesajlar: 45
Kayıt: 30 Ağu 2003 10:05
Konum: İzmir

Mesaj gönderen cemarik » 23 Tem 2004 08:52

o alanda unique tanımlı veya sadece o alanı seçebileceğin kriter veya kriterlere göre filtreleyerek sadece o satırı yazdırabilirsin bence

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7468
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 23 Tem 2004 08:52

Merhaba,

QuickReport sayfası tasarlarsın. QRDBEdit'leri vs. DBGrid'in bağlı olduğu dataset'e bağlarsın, ama QuickReport'un dataset özelliğini boş bırakırsın. O zaman sadece aktif kaydı yazdırır.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 23 Tem 2004 08:54

quickreport da yazdırmayacağını varsayarak..

Kod: Tümünü seç

if DBGrid1.SelectedRows.CurrentRowSelected then
begin
  alan1 := DBGrid1.Fields[0].Text;
  alan2 := DBGrid1.Fields[1].Text;
  vs..
end;
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 636
Kayıt: 13 Şub 2004 11:39
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft » 23 Tem 2004 11:07

S.A.

arkadaşlar görüyorum ki herkes birbirine yardımcı olabilmek adına elinden geleni yapıyor. Bu da bizim gibi bu forumdan yararlanan kişileri çok mutlu ediyor.

Ancak
programci yazdı: Umarım bu bilgiler işinize yarar eğer e-mail edresinizi verirseniz size programı yazıp gönderebilirim.
Sevgili @programci eğer bir problem çözülecek ise burada bu forumda çözülmeliki daha sonra aynı konuda problem yaşayan arkadaşlarımızda bundan faydalanabilsin..

@selman soruna gelince bende bu tür durumları sevgili @admin in dediği şekilde hallediyorum. En kısa ve kullanışlı yolu budur..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 23 Tem 2004 01:15

Eger bu tip katkılarda bulunmak istiyorsanız
biraz özenerek yaptıgınız prog., uygulamayı, fonksiyonu vs. detaylandırarak
makale ve ipucu kısmına yazabilirsinz
Daha düzenli ve daha tertipli olur böylece.
İlgili mesaja yada arkadasa da makalenin linkini verirsiniz olur biter.
kolay gelsin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2126
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat » 23 Tem 2004 01:27

viewtopic.php?t=3444&highlight=dataset

detaylı olarak burda mevcut

Cevapla