DBGrid

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye
Mesajlar: 554
Kayıt: 16 Eki 2003 01:07

Mesaj gönderen selimr » 20 Tem 2004 03:05

yeni dediğin zaman
tableye boş bir kayıt ekleyip
daha sonra bu kaydı edit moduna
alırsan sanırım istediğin olur.

Kullanıcı avatarı
sungur
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 17 Tem 2004 11:59

Mesaj gönderen sungur » 23 Tem 2004 11:54

" 'YENİ' butonuna tıkladığımda başka bir formda kayıt eklemek için DBGrid i nasıl boş olarak getirebilirim. " sorusuna hala bir cevap bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar...[/b]

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek » 28 Tem 2004 10:48

ben de aynı sorunla karşılaşmıştım...
kayıt giriş için dbedit veya edit nesneleri kullanırsan çok dha sağlıklı olur....

edit nesnesi kullanırsan;

"query1alan_adi.value:=edit1.text;"
gibi bir kod satırı kullanabilirsin...böylece kontrol senin elinde olur...

eğer alan sayısal bir değerse
"query1alan_adi.value:=strtofloat(edit1.text);"
ile ifadeyi sayısal tipe çevirebilirsin....

Cevapla