FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
tatara
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Oca 2021 04:04

FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen tatara »

Merhaba,
Kodlamadan anlamıyorum. Kullandığım bir proğramda FastReport kullanılıyor. Raporlamalarda değişiklik yapıyorum.
Şimdiki tarihten eski bir tarihi çıkarıp aradaki gün sayısının rapora gelmesini istiyorum. Proğramı aldığım firma yapamadı.
Yaptığı şey bugün ki tarihten doğum yılını çıkararak kişinin yaşını bulmak oldu. [IntToStr(YearOf(Now)-<Cari_CariKart."Dogum_Yili">)]
16/01/2021-1965 rapora gelen 56 sayısı.
Asıl Yapmak istediğim bugünün tarihten, personelin işe giriş tarihini çıkararak kaç gün çalıştığını görmek.
Şimdiki Zaman-[Cari_CariKart."IseGirisTarihi"] şeklinde yapmaya çalıştım hazır kodlardan beceremedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/jpRfyP.png[/img][/url]
https://i.hizliresim.com/mfIIXO.png[/img][/url]
https://i.hizliresim.com/yHVwAL.png[/img][/url]
ertank
Üye
Mesajlar: 1413
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

[IntToStr(YearOf(Now)-<Cari_CariKart."IseGirisTarihi">)]

şeklinde denediğinizde oluyor mu acaba?
tatara
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Oca 2021 04:04

Re: FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen tatara »

[IntToStr(YearOf(Now)-<Cari_CariKart."IseGirisTarihi">)] denediğimde aşağıdaki hatayı veriyor.
https://i.hizliresim.com/MZB9ff.png[/img][/url]
ertank
Üye
Mesajlar: 1413
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen ertank »

IseGirisTarihi veri türü nedir acaba veritabanı tablosu içinde?
tatara
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Oca 2021 04:04

Re: FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen tatara »

Cari hesap kartına 01/01/2000 Şeklinde software proğrama kaydediyorum. Veri tablosu ve işleyişini bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye
Mesajlar: 170
Kayıt: 01 Oca 2008 05:34

Re: FastReport Tarihi Tarihten Çıkarma

Mesaj gönderen Commandx »

veriyi 01/01/2000 kaydettiğin alan string tipinde olduğu için, date tipinde olmadğı için fastreport tarih dönüşümü yapamayıp hata veriyor.
01/01/2000 kaydettiğin alan string tipinde tanımlanmış, programcı hatası
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; // XML de Çok Lazım oluyor
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;
Cevapla