StringGrid hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ThePixeL
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 26 Nis 2020 07:42

StringGrid hatası

Mesaj gönderen ThePixeL »

Merhabalar bmi yapmaya çalışıyorum veriler belli sadece VKİ kısmına vki yazdırıcam bide koşul olarak işte sınıflandırma kısmında if ile zayıf ise vki zayıf şişmansa şişman yazıcak'da nerde hata yapıyorum acaba agirlikla boy kısmında veri alırken nasıl alıcam internette araştırdım fakat bulamadım pek bir şey

Kod: Tümünü seç

var
agirlik,boy,vki:Double;
siniflandirma:string;
begin
  agirlik:=StringGrid1.RowCount;
  boy:=StringGrid1.ColCount;
  vki:=agirlik / (boy * boy);
  StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
  StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
  StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
  StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
  StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
  StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
  StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
  StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
  StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
  StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
  StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
  StringGrid1.Cells[2,1]:='160';
  StringGrid1.Cells[2,2]:='150';
  StringGrid1.Cells[2,3]:='190';
  StringGrid1.Cells[2,4]:='180';
  StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
  StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
  StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(vki);
  StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(vki);
  StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(vki);
  StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(vki);
end;
end.

Cevapla