Dbgrid Update Etme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Cemal Gümüş
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Nis 2020 07:14

Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen Cemal Gümüş »

Merhaba ,
DBgriddeki bilgiyi TC numarasına göre bilgilerini yeni formda açıyorum ve burda bilgileri update ediyorum sonrasında geridön butonuna tıkladığımda
önceki formumdaki DBgirdi update etmek için

Kod: Tümünü seç

form3.ADOQuery1.close;
form3.ADOQuery1.SQL.Clear;
form3.ADOQuery1.SQL.Add('Select * from Tablo4 ');
form3.ADOQuery1.open;
yazıyorum fakat butona bastığımda hata veriyor.Bunun dışında Ben bir veriyi değiştirdiğim zaman QReport dan yaptığım raporlamam boş sayfa olarak geliyor.

Delphi7 ve access veri tabanı kullanıyorum
Yardımlarınızı bekliyorum .Teşekkürler.

ertank
Üye
Mesajlar: 1315
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen ertank »

Cemal Gümüş yazdı:
25 Nis 2020 07:22
fakat butona bastığımda hata veriyor.
Merhaba, hata detayını paylaşabilir misiniz?

Cemal Gümüş
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Nis 2020 07:14

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen Cemal Gümüş »

Merhaba
Hata şu şekilde.

Kod: Tümünü seç

Access violation address 0050FA35 in module 'Project1.exe'.Read of Address 000003B0
Teşekkürler.

ertank
Üye
Mesajlar: 1315
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Tasarım modunda butonu çift tıklayın. Gelen ekranda "begin" ifadesinden sonra ilk yazı olan satıra imleci taşıyıp F5 tuşuna basın. Ekranın sol tarafında kırmızı bir işaret göreceksiniz. Bu durumda iken F9 tuşuna basıp uygulamanızı çalıştırın. Butonu tıklayın.

Tıkladıktan sonra Delphi ekranı karşınıza gelir. O ekranda F8 tuşuna basarak her satırı adım adım çalıştırmasını sağlayın. Access violation hatası aldığınız satırı bizimle paylaşın.

Cemal Gümüş
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Nis 2020 07:14

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen Cemal Gümüş »

Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Dediklerinizi uyguladım hatayı alığım kod satırı ;

Kod: Tümünü seç

form3.ADOQuery1.close;


Teşekkürler

ertank
Üye
Mesajlar: 1315
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen ertank »

Bütün kodu paylaşmadığınız için varsayım olacak.

Muhtemelen Form3 veya Form3.AdoQuery1 daha yukarılarda bir yerlerde veya olaylarla (event) tetiklenerek FREE ediliyor.

denizfatihi
Üye
Mesajlar: 245
Kayıt: 16 Şub 2004 06:12
Konum: istanbul

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen denizfatihi »

Merhaba,

Bunlar ne tür bilgiler ? Örneğin içerisinde tarih alanı var mı ?

iyi çalışmalar,

Cemal Gümüş
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Nis 2020 07:14

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen Cemal Gümüş »

Merhaba ,
Tablo ya kaydedilen bilgilerim;
TC,Ad,Soyad,Ana adı,Baba adı ,Medeni hal , memleket,ilçe,ürün,satış fiyatı,taksit sayisi,aylık ödeme,kalan borç.
Teşekkürler.

denizfatihi
Üye
Mesajlar: 245
Kayıt: 16 Şub 2004 06:12
Konum: istanbul

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen denizfatihi »

Merhaba cemal Bey,

aşağıdaki örneği bir inceleyin isterseniz, değerli platform arkadaşımız conari de teşekkür etmiş olalım bu vesile ile.

iyi günler,

viewtopic.php?f=2&t=25338&p=143657&hilit=taksit#p143657

ertank
Üye
Mesajlar: 1315
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen ertank »

Cemal Gümüş yazdı:
29 Nis 2020 10:39
Merhaba ,
Tablo ya kaydedilen bilgilerim;
TC,Ad,Soyad,Ana adı,Baba adı ,Medeni hal , memleket,ilçe,ürün,satış fiyatı,taksit sayisi,aylık ödeme,kalan borç.
Teşekkürler.
Sorununuz tabloya hangi bilgilerin kayıt edildiği ile ilgili değil. İlgili buton tıklandığında karşınıza gelen kaynak kodu paylaşabilir misiniz?

denizfatihi
Üye
Mesajlar: 245
Kayıt: 16 Şub 2004 06:12
Konum: istanbul

Re: Dbgrid Update Etme

Mesaj gönderen denizfatihi »

Sayın ertank merhaba nasılsınız ? görüşmeyeli uzun zaman oldu :), benim alanları sormamda ki sebep aralarında tarih alanı varsa tarih formatından kaynaklı olabileceğini düşünerek sormuştum, ama gördüğüm kadarı ile tarih alanı yokmuş.

iyi günler,

Cevapla