veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
sadikacar60
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 28 Ara 2017 03:14
İletişim:

veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Mesaj gönderen sadikacar60 » 26 Şub 2020 11:41

arkadaşlar aşagıdaki kodu timer ile her 3 sn de bir kullanarak sürekli veritabanından veri okuyorum bu durumun program açısından
bir sakıncası olur mu. daha başka iyi yöntem varsa nedir. A bilğisayarından B bilğisayarındaki tablodaki bilgi değiştiriliyor. bilğinin değiştiğini anlamak için B bilgisayarı timer ile sürekli tabloyu okuyor

bu konuda yorumunuz varsa çık sevinirim
saygılarımla

Kod: Tümünü seç

function DMvtLANE_Func_YarimOyunVarmi(aLane:integer): integer;
var
sonuc:integer;
begin
try
  AktifLaneVTbaglan(aLane,'OYUNLAR1');

  DMvtLANE.SQLQuery1.SQL.Clear;
  DMvtLANE.SQLQuery1.SQL.Add('select * from TBL_OYUNDURUM where ID=1');
  DMvtLANE.SQLQuery1.Open;
  if DMvtLANE.SQLQuery1.fieldbyname('OYNDRM').value<>Null then
    begin
    sonuc:=StrToInt(DMvtLANE.SQLQuery1.fieldbyname('OYNDRM').value);
    end;
    Result :=sonuc;
    except//**
          begin
          end;
    end; //**
end;  
öncelikle nezaket. lütfen gereksiz, amaçsız cevap yazma. gerçekten yardımcı olacaksan cevap yaz.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Mesaj gönderen mkysoft » 26 Şub 2020 05:03

Kullandığınız veri tabanını yazmamışsınız. Bazı veritabanlarında event özelliği vardır, Firebird'de de var. Trigger ile kayıt eklendiğini/değiştiğini yakalayıp event'ı tetikliyorsunuz, client tarafından da otomatik tetikleniyorsunuz.

sadikacar60
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 28 Ara 2017 03:14
İletişim:

Re: veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Mesaj gönderen sadikacar60 » 26 Şub 2020 07:19

firebird kullanıyorum hocam
hücre değeri 0 iken 1 olduğunda bir eventi tetiklemekten bahsediyorsunuz bu event gene firebird içinde bir event mi yoksa
delphi içinde bir eventi tetikleme yapabiliyormuyuz.

benim istediğim sürekli timer ile veri tabanını okumaktansa hücrede değişiklik olunca programdan bir eventi tetiklesin böyece gerekli işlemleri yapabileyim.

eger bu mümkünse hangi olayı veya komutları araştırmalıyım saygılarımla
öncelikle nezaket. lütfen gereksiz, amaçsız cevap yazma. gerçekten yardımcı olacaksan cevap yaz.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Mesaj gönderen mkysoft » 27 Şub 2020 09:47

Firebird içindeki event'ı tetikliyorsunuz, Delphi tarafında da bu event'ı yakalayan hazır komponentler var. Forumda da konuşulmuştu, ararsanız çıkacaktır. Şu adrese de bakabilirsiniz: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... _(FireDAC)

sadikacar60
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 28 Ara 2017 03:14
İletişim:

Re: veritabanından sürekli okuma yapmak hk.

Mesaj gönderen sadikacar60 » 27 Şub 2020 10:03

teşekkürler
saygılar sunarım
öncelikle nezaket. lütfen gereksiz, amaçsız cevap yazma. gerçekten yardımcı olacaksan cevap yaz.

Cevapla