GridPanel adoquery listeleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 826
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

GridPanel adoquery listeleme

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 24 Şub 2020 03:56

Merhaba,

adoquery içinde bulunan listeyi grindpanel e nasıl aktarabilirim ?

aktardıktan sonra ise button clik olayını nasıl çalıştıracağım ?


Teşekkürler


Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.CreateButtonGrid(const rowCount, colCount : integer);
var
  i : integer;
  aButton: TButton;
begin
  GridPanel1.RowCollection.BeginUpdate;
  GridPanel1.ColumnCollection.BeginUpdate;

  for i := 0 to -1 + GridPanel1.ControlCount do
    GridPanel1.Controls[0].Free;

  GridPanel1.RowCollection.Clear;
  GridPanel1.ColumnCollection.Clear;

  for i := 1 to rowCount do
    with GridPanel1.RowCollection.Add do
    begin
      SizeStyle := ssPercent;
      Value := 100 / rowCount; // butonların eşit olarak dağıtılması
    end;

  for i := 1 to colCount do
    with GridPanel1.ColumnCollection.Add do
    begin
      SizeStyle := ssPercent;
      Value := 100 / colCount; // butonların eşit olarak dağıtılması
    end;

  for i := 0 to -1 + rowCount * colCount do
  begin
    aButton := TButton.Create(self);
    aButton.Parent := GridPanel1; // sonraki boş hücreye
    aButton.Visible := true;
    aButton.Caption := 'Btn ' + IntToStr(i);
    aButton.Align := alClient;
    aButton.AlignWithMargins := true;
  end;

  GridPanel1.RowCollection.EndUpdate;
  GridPanel1.ColumnCollection.EndUpdate;
end;

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2180
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: GridPanel adoquery listeleme

Mesaj gönderen freeman35 » 25 Şub 2020 10:25

bu kodu nereden buldun gerçekten merak ettim :D
for i := 0 to -1 + GridPanel1.ControlCount do

84 den beri program yazarım daha bir kez bu mantıkla karşılaşmadım :D :D yanlış değil, her hangi bir yanlışlıkta yok. Ama ne bileyim bana arapça gibi kodu sağdan sola okumak gerek fikri veriyor :D
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!


Cevapla