e-arsiv portal entegrasyonu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

e-arsiv portal entegrasyonu

Mesaj gönderen tayipk »

Merhaba arkadaşlar kola gelsin
Gibin e-arsiv portalina otomatik olarak fatura taslağı oluşturulabilir mi herhangi bir entegratorle çalışmak istenmiyor ama faturanın e-arsiv portala otomatik taslak kaydı oluşması isteniyor bununla ilgili bir webservis varmıdır gibin araştırdım ama bulamadım bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3060
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: e-arsiv portal entegrasyonu

Mesaj gönderen mkysoft »

Özel entegratörlerden alacağınız e-arşiv hizmeti ile 5/30 binlik faturaların bildirilmesi işi aynı değil, bir birine karıştırmayın. Özel entegratörler bu duyuruyu bir satış fırsatına çevirdiler.

GİB üzerinden 5/30 bin ve üzeri tutardaki faturaların girişi BS formun anlık olanı diyebiliriz.

Entegrasyon konusuna gelirsek bildiğim kadarıyla bir servisi bulunmuyor. Web uygulamasındaki alanları otomatik doldurarak (RPA) kayıt oluşturabilmeniz mümkün. Ne kadar sağlıklı çalışır orası ayrı bir konu.
ercanskose
Üye
Mesajlar: 62
Kayıt: 18 Eyl 2011 02:31

Re: e-arsiv portal entegrasyonu

Mesaj gönderen ercanskose »

e-arşiv entegratörü için web servis var fakat bu web servis GİB in kendisi vermiyor sadece GİB in onay verdiği firmalar üzerinden servis alabiliyorsunuz. Firmaların test servis hizmeti var.
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3060
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: e-arsiv portal entegrasyonu

Mesaj gönderen mkysoft »

@ercanskose "GİB in onay verdiği firmalar" dediğiniz özel entegratör oluyor. Onların verdiği e-arşiv ile arkadaşın sorduğu farklı, aynı şey değiller. e-arşiv/e-fatura üyesi olmayan firmaların 5/30 bin tutarındaki faturaları GİB'in yayınladığı bir portale girmeleri gerekiyor.
Cevapla