statik ip adresi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
zengin
Üye
Mesajlar: 206
Kayıt: 06 Ağu 2003 10:13

statik ip adresi

Mesaj gönderen zengin »

s.a


www.delphiturkiye.com/forum da statik ip üzerine cok konululmuş fakat denemelerim sonucunda hic başarı elde edemedim bu konu hakkında yardım edermisiniz şimdiden teşekkür ederim

http://www.ipsorgu.com/
statik ip adresini edit1 içine almak istiyorum
Zengin

ertank
Üye
Mesajlar: 1318
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: statik ip adresi

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Anladığım kadarıyla sizin istediğiniz statik IP değil, bilgisayarın internette dolaştığı IP numarasını tespit etmek. Bunu yapmak için web sitesi yüklemenize gerek yok. Sadece bu işe özel geliştirilmiş web servisleri kullanabilirsiniz. www.ipinfo.io bu tür sitelerden bir tanesi. Ücretsiz üye olarak ekteki uygulama yardımı ile bilgisayarın intenetteki ip numarasını öğrenmeniz mümkün.

Ücretsiz üyelik size ayda 50.000 sorgulama hakkı tanıyor ki normal koşullarda bu çok yeterli olacaktır.

Sistem REST web servisi kullanıyor. Bu sebepten json işlemlerinde kullanılan ücretsiz mORMot kütüphanesinin ilgili dosyalarını proje içine ekledim.

Siteye üye olduktan sonra Dashboard içinde göreceğiniz "token" bilgisini projenin uIpInfo.pas dosyasının içinde aşağıdaki satıra yazmanız gerekli. Ancak bundan sonra uygulamayı test edebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

// parantez içinde, eşittir ifadesinden sonra kendi token bilginizi yazmalısınız
Json := Http.Get('http://ipinfo.io/json?token=').ContentAsString();
Son olarak, örnek proje Delphi 10.3.2 ile hazırlandı. Kullandığı internet bileşeni sebebi ile sadece Windows 7 ve üzerinde çalışacaktır. İhtiyaca göre Indy bileşenleri kullanarak Windows XP ile çalışan uygulama haline getirilebilir.

NOT: Derleme sonrasında görünecek aşağıdaki mesaj C++ Builder kullanmadığınız sürece göz ardı edilebilir:

Kod: Tümünü seç

[dcc32 Warning] W1029 Duplicate constructor 'ESynException.CreateLastOSError' with identical parameters will be inacessible from C++
Dosya ekleri
internet_ip_belirleme.7z
(424.73 KiB) 25 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 07 May 2009 10:42
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: statik ip adresi

Mesaj gönderen SimaWB »

Belki işinize yarayabilir:
https://github.com/SimaWB/TPublicIP
There's no place like 127.0.0.1

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2195
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: statik ip adresi

Mesaj gönderen freeman35 »

echo getenv(REMOTE_ADDR)
bu php komutu, bir sitede php dosyası olarak kaydet ve bunu kullan.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

zengin
Üye
Mesajlar: 206
Kayıt: 06 Ağu 2003 10:13

Re: statik ip adresi

Mesaj gönderen zengin »

edit1.Text:=IdHTTP1.Get('http://xxxxxxxxxxxxx.com/ip.php');

IdHTTP1 ile bu şekilde çözdüm cok teşekkür ederim
Zengin

Cevapla