TStringlist güncelleme sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
bnyamin
Üye
Mesajlar: 13
Kayıt: 28 Şub 2019 11:55

TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen bnyamin » 29 Eyl 2019 03:01

Merhaba arkadaşlar çalışmış olduğum projemde combobox içine TStringlist kullanarak veri çekiyorum.Bu olayı formun oncreate yordamında çalıştırıyorum sorunsuz çalışıyor. Ancak veri tabanına herhangi bir veri eklediğim anda Tstringlist güncellenmiyor yani en son eklenen kayıt combobox içerisine gelmiyor.şayet formu kapatır tekrar açarsam geliyor.Bu sorunu aşabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum.

ertank
Üye
Mesajlar: 1237
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen ertank » 29 Eyl 2019 10:37

Merhaba,

Sorunuzu cevaplamak için gerekli bilgiler eksik.
- Kullandığınız Delphi sürümünü nedir?
- Kullandığınız database sistemi nedir?
- Kullandığınız database bileşenleri hangileridir?

1) Güncelleme işlemini database sisteminin özelliklerinden faydalanarak yapmanız mümkün olabilir. Ancak duruma göre database sisteminin ya da kullandığınız database bileşenlerinin bu tür bir desteği olmayabilir.
2) Eğer sistemi çok yormayacağını düşünüyor iseniz bir thread içinde belirli sıklıkta kayıt sayısı/değişikliği kontrol edilip kayıt eklenmesi/silinmesi/değişmesi halinde uygulamanıza windows mesajı göndererek listenin güncellenmesini sağlayabilirsiniz.
3) Güncelleme konusunu kullanıcıya bırakabilirsiniz. ComboBox yanına bir buton ekleyerek tıklandığında güncelleme yaptırabilirsiniz.

Her durumda kodun tekrar kullanılabilirliği açısından OnCreate() olayından kaldırılıp ayrı, manuel yazılacak bir prosedür içine taşımanız gerekecektir. OnCreate() olayında da yine bu prosedürü çağırıp işlem yaptırmanız gerekecektir.

bnyamin
Üye
Mesajlar: 13
Kayıt: 28 Şub 2019 11:55

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen bnyamin » 30 Eyl 2019 07:49

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
-Kullandığım delphi sürümü 7.
-Kullandığım database sistemi access.
-Kullandığım database bileşenleri adoconnection,adoquery.

bu bilgiler ışığında neyi tavsiye edersiniz.

ertank
Üye
Mesajlar: 1237
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen ertank » 30 Eyl 2019 09:35

Yanlış bilmiyor isem Access database sistemi kendisine bağlı istemci bilgisayarlara mesaj gönderme (ALERT, NOTIFY, vb) özelliğine sahip değil.

Bu durumda;
- Uygulama birden fazla farklı bilgisayar üzerinden aynı database dosyasına erişim yapılarak bilgi girişi yapılır şekilde çalışıyor ise Önceki cevabımdaki 2 numaralı seçeneği tavsiye edebilirim.

bnyamin
Üye
Mesajlar: 13
Kayıt: 28 Şub 2019 11:55

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen bnyamin » 30 Eyl 2019 09:53

Ertank hocam şöyle yapayım ben konuya en baştan başlayayım şimdi ben comboboxa direk veritabanından bilgi çekiyordum ama bir arkadaşım combobox her kelime yazılışında sorgu oluşturacağından verileri Tstringliste aktarıp ordan comboboxa almam gerektiğini söyledi bu yoluda deneyince böyle güncelleme sorunu çıktı ortaya konunun aslı buradan gelmekte sizce böyle olması doğru mudur?

ertank
Üye
Mesajlar: 1237
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen ertank » 30 Eyl 2019 09:57

Yavaşlık sorunu yaşayana kadar direk database üzerinden veri almanızı tavsiye ederim.

bnyamin
Üye
Mesajlar: 13
Kayıt: 28 Şub 2019 11:55

Re: TStringlist güncelleme sorunu

Mesaj gönderen bnyamin » 30 Eyl 2019 10:02

Anladım çok teşekkür ederim Ertank hocam zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.

Cevapla