frxReport

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kbrakacmaz1
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 10 Tem 2019 02:18

frxReport

Mesaj gönderen kbrakacmaz1 »

Merhabalar,

Forumda aradım ancak bulamadım.

frxReport içerisinde bir Query kullandım tablomu ordan çağırdım ancak yazdırma işlemini gerçekleştirdiğimde tüm tabloyu yazdırıyor ben sorguma göre yazdırmak istiyorum formumun üzerinde ki yazdır butonunun içersinde frxReportun içerisindeki UniQuery mi çağıramıyorum..



Delphi de çok yeniyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
ertank
Üye
Mesajlar: 1364
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: frxReport

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Kullandığınız Delphi sürümü nedir?
Problemi gösteren küçük bir proje hazırlayıp paylaşabilir misiniz?

Proje paylaşımı için "Tam Editör & Önizleme" butonunun altında forumun dosya ekleme özelliğini kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye
Mesajlar: 159
Kayıt: 01 Oca 2008 05:34

Re: frxReport

Mesaj gönderen Commandx »

FrxDbdataseti ilgili Datasete bağladınız mı?
Resim

Bunu yaptıktan sonra;

Sorgu Tekil olacaksa ;
FRXdbdataset object inspectorda bulunan range begin ve range end kısımlarının rbcurrent ve reCurrent yapın.
Resim

Sorgunuz Liste ise (Çoğul sorgu olacaksa) RbFirst ve ReLast olmalıdır.
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; // Çok Lazım oluyor da :)=
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;

Resim
kbrakacmaz1
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 10 Tem 2019 02:18

Re: frxReport

Mesaj gönderen kbrakacmaz1 »

Commandx yazdı: 17 Tem 2019 08:25 FrxDbdataseti ilgili Datasete bağladınız mı?
Resim

Bunu yaptıktan sonra;

Sorgu Tekil olacaksa ;
FRXdbdataset object inspectorda bulunan range begin ve range end kısımlarının rbcurrent ve reCurrent yapın.
Resim

Sorgunuz Liste ise (Çoğul sorgu olacaksa) RbFirst ve ReLast olmalıdır.

Çok teşekkür ederim.. :bravo:
Cevapla