Mysql Select Hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
yasineken
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 30 Eyl 2007 08:59

Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen yasineken » 19 Haz 2019 11:26

Sevgili Arkadaşlar;
Çalıştığım şirketin opencart bir web sitesi var.Bu sitedeki son siparişleri delphi ile almak istiyorum.Sorun şu ki opencart veritabanında siparişler "order" tablosunda tutuluyor.Dolayısıyla delphi ado query ile bağlantı yapmaya çalıştığım zaman bana hata veriyor.Bu sorunu nasıl giderebilirim verileri nasıl çekebilirim.Mysql order komutundan dolayı olduğunu biliyorum.Tablo ismi değişirse site çalışmaz.Şimdiden Teşekkürler...

Tablo Bağlantı
siparis.close;
siparis.SQL.Clear;
siparis.SQL.Add('select * from order') ;
siparis.open;
siparis.Active:=true;

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen mkysoft » 19 Haz 2019 11:52

Tablo isimlerini tek tırnak içinde yazarbilirsiniz.

yasineken
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 30 Eyl 2007 08:59

Re: Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen yasineken » 19 Haz 2019 12:28

Yine hata verdi kardeşim.
[Error] Unit1.pas(36): ')' expected but identifier 'order' found

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen mkysoft » 19 Haz 2019 01:47

Yatık tırnak denediniz mi?

yasineken
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 30 Eyl 2007 08:59

Re: Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen yasineken » 19 Haz 2019 02:14

İlgin alakan için teşekkür ederim kardeşim işin gücün rast gelsin.Yatık tırnak oldu.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2142
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Mysql Select Hatası

Mesaj gönderen freeman35 » 20 Haz 2019 10:29

tasarım yapıyorsan table adını mutlaka ve mutlaka değiştir. "komut" kelimelerini değişken olarak kullanamazsın. tüm dillerde asıl kural budur. "order" sırala anlamında kullanılan komuttur, aldığın hatanın esas kaynağı bu.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla