Mysql Parçalı Tarih Sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
bkantur
Üye
Mesajlar: 47
Kayıt: 23 Kas 2013 04:45
Konum: Balıkesir

Mysql Parçalı Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen bkantur »

Mysql ile yaptığım bir tablom var. Bu tabloda yil,ay ve gun1-gun2 ... gun31 diye ayrılan bölümlerim var. Bu tablo içerisinde
örnek olarak

gün1 ile gun15 arasındaki verileri nasıl sorgulayabilirim. Herkese Kolay Gelsin. İyi Hafta Sonları Dilerim.
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3056
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Mysql Parçalı Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen mkysoft »

Bölüm dediğiniz sütun olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye
Mesajlar: 159
Kayıt: 01 Oca 2008 05:34

Re: Mysql Parçalı Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen Commandx »

Kod: Tümünü seç

  Qry1.Close ;
  Qry1.SQL.Text := 'SELECT * FROM TABLO WHERE TABLODAKI_TARIHSUTUNU BETWEEN :B_TARIH AND :S_TARIH' ;
  Qry1.ParamByName('B_TARIH').AsDateTime := DATETIMEPICKER_BTarih.Date ; // BAŞLANGIÇ TARİHİ
  Qry1.ParamByName('S_TARIH').AsDateTime := DATETIMEPICKER_STarih.Date ; // BİTİŞ TARİHİ
  Qry1.Open ;
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; // Çok Lazım oluyor da :)=
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;

Resim
ertank
Üye
Mesajlar: 1368
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Mysql Parçalı Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen ertank »

bkantur yazdı: 02 Haz 2019 09:21 Mysql ile yaptığım bir tablom var. Bu tabloda yil,ay ve gun1-gun2 ... gun31 diye ayrılan bölümlerim var. Bu tablo içerisinde
örnek olarak

gün1 ile gun15 arasındaki verileri nasıl sorgulayabilirim. Herkese Kolay Gelsin. İyi Hafta Sonları Dilerim.
Merhaba,

Sorunuz net anlaşılmıyor.

Bahsettiğiniz MySQL tablosunun yapısını (structure, DDL vb) veya "SELECT * from tablo_adi" gibi bir SQL komutu sonucunda gördüğünüz verilerin ilk 10 satırlık bilgisini başlıkları ile birlikte paylaşmanız mümkün müdür?
Cevapla