Sql update işleminde Set edilecek alanı değişkene bağlamak?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
tayipk
Üye
Mesajlar: 281
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Sql update işleminde Set edilecek alanı değişkene bağlamak?

Mesaj gönderen tayipk » 06 Nis 2019 11:21

merhaba arkadaşlar

Kod: Tümünü seç

Qislem.Sql.text := 'update urun set buton_no where btngrupid=:p' 
böyle bir kod satırım var. yapmak istediğim şey set edilecek buton_no alanı değişkene yada parametreye bağlamak yani set edilecek alan bazı koşula göre buton_no alanı bazı koşula görede X bir alan oluyor kodu

Kod: Tümünü seç

Qislem.Sql.text := 'update urun set DEĞİŞKEN_ALAN where btngrupid=:p' 
bu şekilde yapmanın varmıdır bir yolu üstadlar?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2140
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Sql update işleminde Set edilecek alanı değişkene bağlamak?

Mesaj gönderen freeman35 » 07 Nis 2019 10:57

yazmışsın zaten :) ... + ' DEĞİŞKEN_ALAN ' +.....
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

tayipk
Üye
Mesajlar: 281
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: Sql update işleminde Set edilecek alanı değişkene bağlamak?

Mesaj gönderen tayipk » 07 Nis 2019 11:49

Cevabın için tesekkurederim hocam ben '''+degisken_alan+''' şeklinde yazdığımda incorrect syntax near hatası almıştım bu şekilde olabileceğini düşünemedim açıkçası gösterdiğin yöntemi deneyip sonuç hakkında tekrar yazacam hocam cevabın icin tekrar tesekkurederim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

tayipk
Üye
Mesajlar: 281
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: Sql update işleminde Set edilecek alanı değişkene bağlamak?

Mesaj gönderen tayipk » 07 Nis 2019 09:56

sorunumu

Kod: Tümünü seç

Qislem.Sql.text := 'update urun set '+değişken_adı+' = '+Değer+' where btngrupid=:p'
şeklinde çözdüm arkadaşlar işin aslı şu beyin kısır döngüye girince burnunun ucunu görmüyormuşsun bunu bir kez daha tecrübe emiş oldum :)
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

Cevapla