listeleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Tahsinzencir
Üye
Mesajlar: 46
Kayıt: 15 May 2009 12:16

listeleme

Mesaj gönderen Tahsinzencir »

Selamun aleykum dostlar
Tablonun Ay Alanına şu şekilde veri giriyorum
Ocak,2019
Ocak,2019
Ocak,2019
Şubat,2019
Şubat,2019
Şubat,2019
istiyorum ki bu alandaki kayıtların aynı olanlardan sadece birini
DBLookupComboBox veya DBComboBox la nasıl listelerim

bu şekilde
Ocak,2019
Şubat,2019

denizfatihi
Üye
Mesajlar: 245
Kayıt: 16 Şub 2004 06:12
Konum: istanbul

Re: listeleme

Mesaj gönderen denizfatihi »

ve aleyküm selâm,

1. seçenek
DBLookupComboBox kullanıyorsun bu özel datayı farklı bir tabloda tut ve eklerken mükerrer olayacak şekilde ekle, daha sonra ana tablona sadece bunun id sini ekleyerek sorgu ile detayı çek.

2.seçenek
sorgu ile çektiğin DBLookupComboBox veri bilgilerini çekerken "select distinct ..." şeklinde çek.

iyi çalışmalar,

Kullanıcı avatarı
KoPilot
Üye
Mesajlar: 184
Kayıt: 05 Eki 2007 08:02

Re: listeleme

Mesaj gönderen KoPilot »

Madem böyle sabit değerler, dblookupcombobox veya DBComboBox yerine combobox kullan ve combobox textine göre filitrele.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk
Eyvallah..

Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye
Mesajlar: 156
Kayıt: 01 Oca 2008 05:34

Re: listeleme mükerrer kayıtlar silme

Mesaj gönderen Commandx »

zamanında, sn mrarman'ın verdiği kodla çözmüştü
iç içe geçen döngü biraz kafa karışıklığı yaratsada özü basittir, string işleriyle uğraşmadan veritabanına bulaşmayın derim yoksa benim gibi çok zorlanirsiniz.
burda listbox kullanılmış, combobox da kullanılabilir mantık aynıdır.

Kod: Tümünü seç

procedure Sadelestir( ListBox:TListBox );
Var
  i, j : integer;
begin
  i := ListBox.Items.Count-1;
  while i >= 0 do begin
    j := i-1;
    while j >= 0 do begin
      if ListBox.Items[j] = ListBox.Items[i] then
      begin
        ListBox.Items.Delete(j);
        dec(i);
      end; // if
      dec(j);
    end; // while j
    dec(i);
  end; // while i
end;

Kod: Tümünü seç

// kullanımı. 
sadelestir(listbox1) ;
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; // Çok Lazım oluyor da :)=
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;

Resim

bnyamin
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Mar 2019 12:55

Re: listeleme

Mesaj gönderen bnyamin »

Merhaba arkadaşlar şöyle bir soru sormak istiyorum. Combobox'a veri girmeye başlarken kendi içinde bağlı olduğu veri tabanı alanında filtreleme yapıp benzerlerini aşağıya açılır listede göstermesini istiyorum. Yani aranan kelimede tam eşleşme gerçekleştiğinde listede sadece o kelime görünecek çalıştığım projeye benzer bir programda böyle bir şey var ama ben yapmayı beceremedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevapla