Runtime'da oluşturulan BitBtn'a resim eklemek.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
KoPilot
Üye
Mesajlar: 164
Kayıt: 05 Eki 2007 07:02

Runtime'da oluşturulan BitBtn'a resim eklemek.

Mesaj gönderen KoPilot » 09 Oca 2019 09:40

Merhaba;
Runtime'da döngüyle oluşturduğum bir dizi BitBtn var. Fakat bu butonlara resim ataması yapamıyorum.

Kod: Tümünü seç

	btn := TBitBtn.Create(Self);
        with btn do
        begin
          Parent := ebeveyn;
          Left := 90;
          Top := 70;
          Caption := Query['ad'];
          Tag := Query['id'];
          WordWrap:=True;
          Glyph.LoadFromFile(query['resim']);
         end;
işe yaramıyor. Farklı bir yöntemimi var.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk
Eyvallah..

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: Runtime'da oluşturulan BitBtn'a resim eklemek.

Mesaj gönderen ihalilcoban » 09 Oca 2019 11:02

Merhaba.

Eklemek istediğiniz resmin uzantısı bmp mi?

Kullanıcı avatarı
KoPilot
Üye
Mesajlar: 164
Kayıt: 05 Eki 2007 07:02

Re: Runtime'da oluşturulan BitBtn'a resim eklemek.

Mesaj gönderen KoPilot » 09 Oca 2019 11:20

ihalilcoban yazdı:
09 Oca 2019 11:02
Merhaba.

Eklemek istediğiniz resmin uzantısı bmp mi?
İyi geceler hocam,
:oops: :oops: :oops:
Valla az önce birine "dikkat et, kaçırdığın bir yer var" diye mesaj attım. Aynını ben yaptım.
Uyarınız için teşekkür ederim. Tam olarak çözüm bu. :oops: :oops:
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk
Eyvallah..

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: Runtime'da oluşturulan BitBtn'a resim eklemek.

Mesaj gönderen ihalilcoban » 09 Oca 2019 11:24

KoPilot yazdı:
09 Oca 2019 11:20
ihalilcoban yazdı:
09 Oca 2019 11:02
Merhaba.

Eklemek istediğiniz resmin uzantısı bmp mi?
İyi geceler hocam,
:oops: :oops: :oops:
Valla az önce birine "dikkat et, kaçırdığın bir yer var" diye mesaj attım. Aynını ben yaptım.
Uyarınız için teşekkür ederim. Tam olarak çözüm bu. :oops: :oops:
Rica ederim. Programcılık böyle bir şey işte. Bazen denizi geçersin ama derede suya düşersin :D

Cevapla