3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kahraman1285
Üye
Mesajlar: 355
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Mesaj gönderen kahraman1285 » 30 Ara 2018 08:01

Merhaba

Sanırım db yi tasarlarken bi mantık hatası yaptım. Sorunu çözmeye çalışıyorum. Aşağıdaki gibi tablolarım var.
Bu 3 tablodan STOK_ID ve ISCILIK_ID veri bulundurmasa bile yine de JOİN çalışsın istiyorum.STOK_ID ve ISCILIK_ID kolonları akabul_talep de
opsiyonel o kolonlar boş kalınca join çalışmıyor yada ben düzgün yazamadım.

Kod: Tümünü seç

SELECT * FROM AKABUL INNER JOIN AKABUL_TALEP
ON AKABUL.ID=AKABUL_TALEP.KABUL_ID
INNER JOIN STOK
ON AKABUL_TALEP.STOK_ID=STOK.ID
INNER JOIN ISCILIK 
ON AKABUL_TALEP.ISCILIK_ID=ISCILIK.ID
bu sorguda doğal olarak opsiyonel olan AKABUL_TALEP.STOK_ID ya da AKABUL_TALEP.ISCILIK_ID kolonlarından birinde veri olmazsa sorgu değeri boş olarak dönüyor. Bu hücrelerden birinde veri olmasa da diğerinde varsa o sonucu döndürmeye çalıştım. Sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi Çalışmalar.


AKABUL

Kod: Tümünü seç

ID PRİMARY KEY
AKABUL_TALEP:

Kod: Tümünü seç

ID   Primary key
STOK_ID  [b]Null olabilir Opsiyonel veri[/b]
ISCI_ID     [b]Null olabilir Opsiyonel veri
[/b]
stok

Kod: Tümünü seç

ID   Primary key
STOK_ID  NOt Null 
ISCILIK

Kod: Tümünü seç

ID   Primary key
ISCIlık_ID    Not Null

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2142
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: 3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Mesaj gönderen freeman35 » 31 Ara 2018 08:14

innir değil outer join kullan
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

kahraman1285
Üye
Mesajlar: 355
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

Re: 3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Mesaj gönderen kahraman1285 » 31 Ara 2018 02:52

freeman35 yazdı:
31 Ara 2018 08:14
innir değil outer join kullan
Tesekkurler. Benim sorgu LEFT OUTER JOİN ile oldu gibi az daha uzerinde kafa yorarsam istedigim sonucu alirim diye dusunuyorum.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2142
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: 3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Mesaj gönderen freeman35 » 31 Ara 2018 05:46

Yolun yanlış, yazdığından anladığım, "yaptım oldu !" internette "ne olduğuna dair" bir sürü açıklama vardır. ingilizce bilmiyorsanda Türkçe açıklamış birileri mutlaka vardır.
Şimdi denedin oldu, ya yarın db deki kayıtlar artacak yada değişecek, genede çalışacak mı? bilmem diyorsan sıkıntı, işte bu yüzden yaptığınız şeyin ne olduğunu öğrenin left ne? outer ne? niye sağ değil? sağla sol 12 eylül ihtilali mi? :)
bayat espriyide yapmadan geçmeyeyim, seneye halledersin sanırım :)
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

kahraman1285
Üye
Mesajlar: 355
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

Re: 3 tablolu INNER JOIN yapamadım.

Mesaj gönderen kahraman1285 » 31 Ara 2018 06:17

freeman35 yazdı:
31 Ara 2018 05:46
Yolun yanlış, yazdığından anladığım, "yaptım oldu !" internette "ne olduğuna dair" bir sürü açıklama vardır. ingilizce bilmiyorsanda Türkçe açıklamış birileri mutlaka vardır.
Şimdi denedin oldu, ya yarın db deki kayıtlar artacak yada değişecek, genede çalışacak mı? bilmem diyorsan sıkıntı, işte bu yüzden yaptığınız şeyin ne olduğunu öğrenin left ne? outer ne? niye sağ değil? sağla sol 12 eylül ihtilali mi? :)
bayat espriyide yapmadan geçmeyeyim, seneye halledersin sanırım :)
Haklısın daha çok çalışmalı işi bilinçli yapmalı.

Cevapla