XML i Dbgrig de gösterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
enes6635
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 09 Eki 2018 11:09
İletişim:

XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen enes6635 »

Hocam,
Xml verilerini direkt olarak grid de nasıl gösterebilirim. Xmldocument ile çekiyorum o yönden sıkıntı yok ama ben veri tabanından çeker gibi bir imkan var mı?
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen greenegitim »

çektiğiniz xml i bir datasete yükleyin devexpress kullanıyorsanız dxmemdata kullanabilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
enes6635
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 09 Eki 2018 11:09
İletişim:

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen enes6635 »

Yok hocam 7 ile 10.2 var.
biraz daha detaylı anlatabilir misiniz.
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen greenegitim »

xml i çekebildiğinizi söylemiiştiniz ilgili tagların örnek <ogrenci_adi>ali</ogrenciadi> burada ki ali yazan değeri bir değişkene atabiliyor musunuz?
eğer atabiliyorsanız 10.2 sürümünde fdmemtable var bu bileşene de append post diyerek yükleyebilirsiniz bir datasource nesnesini fdmemtable a bağlarsınız sonra gridin datasource unu verirsiniz görünür.
Mücadele güzelleştirir!

3ddark
Üye
Mesajlar: 85
Kayıt: 14 Eyl 2010 10:55
Konum: İstanbul

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen 3ddark »

PostgreSQL - Delphi - Linux :!:

ismailkocacan
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 25 Eyl 2011 06:11
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen ismailkocacan »

enes6635 yazdı:
08 Kas 2018 12:47
Hocam,
Xml verilerini direkt olarak grid de nasıl gösterebilirim. Xmldocument ile çekiyorum o yönden sıkıntı yok ama ben veri tabanından çeker gibi bir imkan var mı?
Bu konuya bir göz atabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
enes6635
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 09 Eki 2018 11:09
İletişim:

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen enes6635 »

teşekkür ederim hepinize
3ddark hocam taglar standart değil mi onları kullanarak okutmam lazım. Çünkü ben başka bir xml dosyasını aynı şekilde okutmaya çalıştım okumadı.
Bu örnekteki xml e uyarladıktan sonra bilgileri çekebildim.
https://stackoverflow.com/questions/398 ... es#tab-top

Herhangi bir xml clientdataset ile çekme imkanım var mı?
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3057
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen sabanakman »

XMLTransformProvider ile bu mümkündür. SQL Server için böyle bir imkan hazırda var. Basit bir sql sorgusu ile xml i tablo gibi ele alabilirsiniz ama aradığınız çözüm daha özelleştirilmiş bir yöntem ise bununla da ilgili bazı açık kaynak projeler bulabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Kullanıcı avatarı
enes6635
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 09 Eki 2018 11:09
İletişim:

Re: XML i Dbgrig de gösterme

Mesaj gönderen enes6635 »

sabanakman yazdı:
10 Kas 2018 02:33
XMLTransformProvider ile bu mümkündür. SQL Server için böyle bir imkan hazırda var. Basit bir sql sorgusu ile xml i tablo gibi ele alabilirsiniz ama aradığınız çözüm daha özelleştirilmiş bir yöntem ise bununla da ilgili bazı açık kaynak projeler bulabilirsiniz.
Çok teşekkürler en kısa zamanda inceleyeceğim. :alkis:
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

Cevapla