Prosedürdeki table adı veya alan adı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Lord_Ares
Üye
Mesajlar: 1058
Kayıt: 15 Eki 2006 04:33
Konum: Çorlu

Prosedürdeki table adı veya alan adı

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba,
Veritabanında arama işlemleri yaparken pratiklik olsun diye şöyle birşey yapmak istedim. Amacım Datamoduldeki hangi table ismini verdiysem o tabloda arasın.

Kod: Tümünü seç

PROCEDURE STOK_VARMI (TABLE_ADI , ARANACAK_ALAN, ARANAN_KELIME:STRING;);
  BEGIN
             DATAMODULE1.TABLEADI.First;
             DATAMODULE1.TABLEADI.LOCATE(ARANACAK_ALAN,ARANAN_KELIME ,[loCaseInsensitive]);
  END ;

Buradaki sorun TABLEADI kısmında. Table adını string olarakta tanımlasam veya ttable olarakta tanımlasam bir türlü başaramadım.
teşekkürler

Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
Mesajlar: 852
Kayıt: 09 Ara 2006 05:08
Konum: Adana
İletişim:

Re: Prosedürdeki table adı veya alan adı

Mesaj gönderen csunguray »

Kod: Tümünü seç

procedure Stok_VarMi(TABLE_ADI, ARANACAK_ALAN, ARANAN_KELIME: String); 
var
  Table1: TTable;
begin
  Table1 := DATAMODULE1.FindComponent(TABLE_ADI) as TTable;
  if Table1 <> nil then
  begin
    Table1.First; 
    Table1.LOCATE(ARANACAK_ALAN, ARANAN_KELIME, [loCaseInsensitive]); 
  end;
end;
Bu kod, DATAMODULE1 içerisinde TABLE_ADI'nın içeriği isminde bir TTable nesnesi varsa doğru çalışacaktır.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)

Lord_Ares
Üye
Mesajlar: 1058
Kayıt: 15 Eki 2006 04:33
Konum: Çorlu

Re: Prosedürdeki table adı veya alan adı

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Çok teşekkürler

Cevapla