raize komponenti

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

raize komponenti

Mesaj gönderen IZLEN » 30 Nis 2018 12:01

Slm arkadaşlar e-fatura ile ilgili bir proje hazırlıyorum
entegratör firma örnek delphi kodları gönderdi ama rzpanel rzpagecontrol gibi bileşenler bende olmadığı için çalıştıramıyorum
buı komponentin demo sürümünü indirdim ama bir türlü kuramadım. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım rica ediyorum
Teşekkürler
İzlen

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 30 Nis 2018 12:49

Arayüzün önemli olduğunu sanmıyorum, fonksiyonları alarak kendi arayüzünüzü oluşturabilirsiniz. İlgili komponentlerin aynı versiyonunu bulmanız gerekir.

osiso
Üye
Mesajlar: 46
Kayıt: 02 Eki 2007 04:56
Konum: İSTANBUL
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen osiso » 30 Nis 2018 01:16

bende e-fatura ile ilgileniyorum gönderilen kodları paylaşmanız mümkün mü? bende ücretli raize var belki bende açar
Vurulup Tertemiz Alnından uzanmış Yatıyor
Bir Hilal Uğruna Ya Rab, Ne Güneşler Batıyor!

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 30 Nis 2018 04:49

Şirketimiz için yayınlamış olduğumuz örnek projeler belki işinize yarar: https://github.com/isisedonusum
En son mkysoft tarafından 14 Ağu 2018 01:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen IZLEN » 02 May 2018 12:54

Örnek Proje için Teşekkür Ediyorum indirdim inceliyorum
fatura gönderme işini hallettim bi şekilde ama
alma işi ile ilgili sıkıntılar var hala çözemedim. faturaları alıp içindeki kalemleri otomatik olarak programıma kayıt etmek istiyorum bu konuda da destek olursanız sevinirim.
Teşekkürler
İzlen

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 02 May 2018 09:39

Tavsiyem; otomatik olarak kaydetmeyin. İlgili alanları doldurup görsel ile birlikte kullanıcıya gösterin, kaydetme işlemini kullanıcı yapsın. Faturalarda çok fazla hesaplama/kural hatası yapanlar var.

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen IZLEN » 07 May 2018 10:30

Bende söylediğniz şekilde kayıt yapmayı düşünüyorum ama alma işlemini henüz beceremedim elinizde çalışan örnek var ise yararlanmak isterim Teşekkürler
İzlen

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 08 May 2018 08:27

Malasef yok, faturayı oluşturan kodları ters sıra ile işletirseniz olması lazım.

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen IZLEN » 08 May 2018 11:51

yanlış ifade etmiş olabilirim webservisi kullanarak fatura yı xml olarak almayı kastetmiştim onunla ilgili örnek yani faturayı bir şekilde xml olarak webservise bağlanıp almam gerek gerisi hallolur ama ben onu yapamıyorum arkadaşlar :)
İzlen

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 09 May 2018 01:31

Hangi özel entegratöre bağlanıyorsunuz? Paylaşmış olduğum servislerde fatura listesi, mükellef listesi alma örnekleri var, aynı mantık geçerli.

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen IZLEN » 10 May 2018 12:25

e-finans ile çalışıyorum paylaştığınız örnekte fatura listesi alma ile ilgili bölüm bulamadım paylaşım için teşekkürler bu şekilde bir örneğiniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim teşekkürler
İzlen

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2988
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: raize komponenti

Mesaj gönderen mkysoft » 11 May 2018 07:43

Örneğin mükellef listesi için https://github.com/isisedonusum/SampleD ... /Unit1.pas dosyasındaki Button4Click'e bakabilirsiniz. e-Finans cybersoft altyapısını kullanıyor diye hatırlıyorum.
connectorService üzerindeki gelenBelgeXmlleriniAl metodu sanırım işinizi görür. Bir dokuman paylaşmış olmalılar, orada parametrelere vereceğiniz değerleri bulabilirsiniz.

Cevapla