Text dosyasındaki kodu çalıştırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
manzume
Üye
Mesajlar: 4
Kayıt: 12 Eyl 2016 03:06
Konum: Izmir

Text dosyasındaki kodu çalıştırmak

Mesaj gönderen manzume » 09 Mar 2018 09:14

Merhaba arkadaslar, formda bir edit ve bir buton var butonun onclick olayına soyle bir kod yazdım,

if edit1.text = 100 then Showmessage('YÜZ');

ben bu kodu butonun onclick olayına yazmak yerine bir text dosyasına yazmak ve oradan kodu çağırıp çalıştırmak istiyorum bu mumkun müdür, dll dosyası olusturmak istedigimde ise derleme esnasında edit1 bulunamadı diyor ve derleme yapmıyor, dll dosyaları form üzerindeki nesneleri algılamaz mı yoksa ben yanlış birseyler mi yapıyorum.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 690
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: Text dosyasındaki kodu çalıştırmak

Mesaj gönderen greenegitim » 10 Mar 2018 12:44

aradığınız bu olabilir mi?
viewtopic.php?t=27136
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
manzume
Üye
Mesajlar: 4
Kayıt: 12 Eyl 2016 03:06
Konum: Izmir

Re: Text dosyasındaki kodu çalıştırmak

Mesaj gönderen manzume » 10 Mar 2018 07:55

Harika bir özellik ve mesajı okur okumaz bilgisayarımı açtım ve denemeye başlıyorum, çok teşekkür ederim sanırım daha öğrenilecek çok şeyler var bu yazılım dünyasında. Sağlıcakla kal.

Cevapla