SQL UZAK BAĞLANTI AYARLARI

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
yilmaz_15500
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Ara 2011 12:30

SQL UZAK BAĞLANTI AYARLARI

Mesaj gönderen yilmaz_15500 » 21 Şub 2018 10:42

Projede veritabanı farklı bilgisayar olan sql e nasıl bağlantı kurabilirim

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2067
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: SQL UZAK BAĞLANTI AYARLARI

Mesaj gönderen freeman35 » 21 Şub 2018 12:10

1-) başlığı küçük harfe çevir, forum kurallarını oku,
2-) forumda arama yap biraz çaba göster.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
cinarbil
Üye
Mesajlar: 108
Kayıt: 18 Mar 2014 09:26

Re: SQL UZAK BAĞLANTI AYARLARI

Mesaj gönderen cinarbil » 21 Şub 2018 03:09

Form üzerine bir adet Adoconnection koy string olarak sql_username ve diğerlerini tanımla

Kod: Tümünü seç

      sql_username := 'sa'; gibi
      sql_password := 'sql sa sifresi';
      sql_server     := 'Uzaktaki server adı veya ip numarası';
      database_adi :='Sql server deki Databases adı';
      Adoconnection.Connected := False; // database açıksa kapat
      Adoconnection.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+sql_password+';Persist Security Info=True;User ID='+sql_username+
      ';Initial Catalog='+database_adi+';Data Source='+sql_server ;
      Adoconnection.LoginPrompt := False;

      Adoconnection.Connected    := True; 
      

// hata yoksa bağlanır buray try içine alırsan gelen hatayı yakalayarak sorunu çözersin
// Kullanıcı adı yanlış sifre yanlış windows güvenlik duvarı gibi
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)

yilmaz_15500
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Ara 2011 12:30

Re: SQL UZAK BAĞLANTI AYARLARI

Mesaj gönderen yilmaz_15500 » 01 Mar 2018 12:37

Tşk ederim

Cevapla