Pos Cihazı Bağlantısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
dkadir
Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: 04 Oca 2014 06:44

Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen dkadir » 11 Oca 2018 05:52

Selamlar.
Elimde Vera Marka Delta Model bir pos cihazı var.
Bu pos cihazından kontör yüklemesi yapıyorum.
numarayı tutarı vs giriyorum ve gönderiyor.
Bu işlemleri Delphi ile Bilgisayarda nasıl yapabilirim ? Günlerdir araştırma yapıyorum doğru düzgün yardımcı olacak kaynak yok.
Yaşım genç diye dinleyen veya yardımcı olan kimsede bulamadım.
Yardımcı olurmusunuz?
Saygılarımla

ertank
Üye
Mesajlar: 1134
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen ertank » 11 Oca 2018 07:58

Sanırım aşağıda anlatılan işlemleri yapmadan yazar kasayı iletişim moduna geçirmeni mümkün değil
http://doc.ly.com.tr/home/entegrasyonla ... tegrasyonu

Konu ile ilgili en doğru bilgi yine VERA firması verecektir. Destek hatları ile görüşmeyi denediniz mi? Yapmak istediğiniz işlemi bilgisayar kontrollü olarak yapabilmeniz için yazarkasa ve yazarkasa iletişimi için kullanılacak DLL desteği gereklidir.

dkadir
Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: 04 Oca 2014 06:44

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen dkadir » 11 Oca 2018 08:08

Anladım hocam vera firmasıyla bu konuyu görüşeceğim peki bu bağlantı nasıl oluyor ?
Yani Server Client mantığı gibi mi
Yoksa o pos cihazının iletişim kurduğu yere mi bağlanıyoruz kafamda bi türlü canlandıramıyorum bu işi

ertank
Üye
Mesajlar: 1134
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen ertank » 11 Oca 2018 08:28

Genelde POS cihazı bilgisayara fiziki olarak bağlanır. Son zamanlarda USB portu tercih ediliyor. Gerekli driver yüklenir. Ardından uygulamanızdan VERA firmasının temin edeceği bir DLL kullanarak cihaza erişim sağlarsınız.

Eğer yanlış bilmiyor isem aylık ücretlendirmeye tabidir.

Genel adı GMP entegrasyonu olarak geçmektedir. Ancak sizin yapmak istediğiniz işlem normal fiş kesmek mi yoksa farklı bir işlem mi emin değilim.

dkadir
Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: 04 Oca 2014 06:44

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen dkadir » 17 Oca 2018 12:23

Hocam kısaca pos cihazından türkcell menüsüne girerek telefona kontör atma işlemi yapıyorum
bu işi pos cihazıyla uğraşmadan direk bilgisayardan yapmak istiyorum.
usb gibi bilgisayara bağlanacak bir yerini bulamadım cihazda

ertank
Üye
Mesajlar: 1134
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen ertank » 17 Oca 2018 05:14

Siz VERA firması ile görüştünüz mü? Bu soruları kendilerine sormanız en doğrusu.

- GMP kullanımında daha önce de bahsettiğim gibi kullanıma başlamadan cihazın seri numarası vb. bilgiler yazılı olarak ile izin alınması gerekli. Yoksa iletişim kuramazsınız. Mali yazarkasa sınıfında bir cihaz olduğu için "bilgisayara bağla ve kullan" şeklinde tasarlanmıyor bu tür cihazlar.
- Bunun dışında VERA firmasının GMP iletişimi yapacak DLL dosyasını kullanarak turkcell menüsü içinden yaptığınız kontör yükleme işlemine izin vermesi gerekir. Bazı durumlarda GMP DLL dosyası bu işlemi yapabilir olmasına rağmen yukarıda bahsedilen izin alma işlemine ek olarak özellik açılması için de ayrıca izin alınması gerekir.
- USB iletişimi için her cihaz kendine özel bağlantı kablosu kullanıyor olabilir. Bu anlamda cihaz üzerinde bilinen micro-usb veya benzeri standart USB portu olmayabilir. Kaldı ki bir şekilde fiziki olarak cihazı bilgisayara bağlasanız dahi USB sürücüsü sizde yok ise (yukarıdaki izinleri aldıktan sonra sizinle bazı dosya ve dökümanlar paylaşılır) siz Delphi veya başka bir uygulama ile cihaz ile direk iletişim sağlayamazsınız.

EmrahOzgur
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Tem 2010 12:38

Re: Pos Cihazı Bağlantısı

Mesaj gönderen EmrahOzgur » 09 Mar 2018 10:32

Benim bunun ile ilgili bir tecrübem oldu. İngenico marka pos cihazını kullanmış olduğumuz yazılıma entegre ettik. Öncelikle her cihazda böyle bir entegrasyon yok onu bilmeni isterim. Bizde araştırdığımızda tüm pos cihazları içinde hepi topu 2 marka cihaz entegrasyona uygundur. Cihazcı firmayı arayarak entegrasyon şansın varmı öncelikle onu öğren. Eğer varsa zaten sana demolarını göndereceklerdir. Bu arada yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi ingenico entegrasyonu yaptırmak için yıllık fatura kesiyor.

Cevapla