Multithread application ile çözüm üretmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2981
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: Multithread application ile çözüm üretmek

Mesaj gönderen sabanakman » 31 Oca 2018 04:40

VCL bir kenara, ortak bir değişkene farklı kanallardan erişirken bile sorun çıkabilmektedir. Örnektekine benzer bir önlem almak bazı sorunları çözebilir..: https://stackoverflow.com/questions/197 ... 1#19703381
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 393
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Multithread application ile çözüm üretmek

Mesaj gönderen fatihbarut » 31 Oca 2018 05:15

yani iş dönüp dolaşıp double exe de bitiyor gene ha...

thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 758
Kayıt: 11 Tem 2010 06:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Multithread application ile çözüm üretmek

Mesaj gönderen thelvaci » 01 Şub 2018 02:10

Yani yazdığımız onca makale, onca cevap hiç bir işe yaramamış mı :(

Arkadaşlar, Allah'ın rızası için lütfen biraz okuyun.

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 393
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Multithread application ile çözüm üretmek

Mesaj gönderen fatihbarut » 01 Şub 2018 02:52

sizin daha önce yazdığınız benim okumadığım hangi makale var?
Bir de benim kod mutlaka vcl kullanıyor herkes multithread ve vcl arasında bu kadar sıkıntıdan bahsederken neden bunu tercih edeyim.

thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 758
Kayıt: 11 Tem 2010 06:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Multithread application ile çözüm üretmek

Mesaj gönderen thelvaci » 01 Şub 2018 02:58

fatihbarut yazdı:
01 Şub 2018 02:52
sizin daha önce yazdığınız benim okumadığım hangi makale var?
Bir de benim kod mutlaka vcl kullanıyor herkes multithread ve vcl arasında bu kadar sıkıntıdan bahsederken neden bunu tercih edeyim.
İnanın ne demek istediğinizi anlayamadım Fatih bey ? Multi-thread hakkında benim de aralarında olduğum pek çok arkadaşımın yazdıklarını okudu iseniz; size okumadınız diyemem elbette; lâkin gördüğüm kadarı ile bir faydası olmamış :(

Aksi durumda, tamamı ile hatalı olan bir video'yu beğenip paylaşmazdınız sanıyorum. Herneyse, niyetim kimseyi üzmek değil; sadece öğrenmeye teşvik etmek. Lâkin sık sık yanlış anlaşılıyorum. VCL kullanıyor olmanız, yani thread içinden GUI'ye erişmeye çalışmanız zaten başlı başına bir husus. Velhasıl, thread'ler ve senkronizasyon hususlarında malümatlarınızı tazelemeniz sizin yazacağınız programlar ve sizin akıl sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Çünkü , video'daki gibi thread kullanmak; ileride kafanızda saç bıraktırmayacak sorunlara neden olacaktır.

Cevapla