dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
hakanharbeli
Üye
Mesajlar: 75
Kayıt: 01 Nis 2016 02:58

dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen hakanharbeli » 30 Ara 2017 09:22

Merhaba,

Delphi berlin kullanıyorum.

Mysql veri tabanına bağlanmak istiyorum.

Kendi bilgisayarımda sorunsuzca bağlabilirken.

Başka pclerde dbxmys.dll için hata alıyorum

Resim

bu şekilde bir hata alıyorum.

Ne yaptıysam olmadı bu hatayla karşılaşan ya da çözüm yolu önerecek varsa birkaç tel saçım kaldı en azından onları kurtarabilir.

Şimdiden teşekkürler.

ertank
Üye
Mesajlar: 964
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen ertank » 31 Ara 2017 12:24

Merhaba,

1- Hata aldığınız bilgisayarda "dbxmys.dll" dosyası olduğundan kesinlikle emin misiniz?
2- İlgili DLL dosyası sizin uygulamanız ile aynı "bitness" seviyesine mi sahip? Başka bir deyiş ile ilgli dbxmys.dll dosyası 64bit ve sizin uygulamanız 32bit (veya tam tersi) ise o dosya sizin uygulamanız tarafından kullanılamaz.

hakanharbeli
Üye
Mesajlar: 75
Kayıt: 01 Nis 2016 02:58

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen hakanharbeli » 31 Ara 2017 01:45

hata aldığım bilgisayarda dbxmys.dll bulunmamakta fakat dll'leri eklesem de sonuç değişmemekte
En son hakanharbeli tarafından 31 Ara 2017 01:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

ertank
Üye
Mesajlar: 964
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen ertank » 31 Ara 2017 01:56

Kendi bilgisayarınızdaki dosyayı müşteri bilgisayarıda EXE ile aynı dizine kopyalamayı deneyebilirsiniz.

hakanharbeli
Üye
Mesajlar: 75
Kayıt: 01 Nis 2016 02:58

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen hakanharbeli » 31 Ara 2017 02:00

cevaplarınız için teşekkür ederim üstad fakat aynı dizine kopyalasam da system klasörüne atsam da sonuç değişmedi malesef :(

ertank
Üye
Mesajlar: 964
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen ertank » 31 Ara 2017 02:18

Uygulamanız 32bit ise;

Kod: Tümünü seç

C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\Redist\win32\dbxmys.dll
Uygulamanız 64bit ise;

Kod: Tümünü seç

C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\Redist\win64\dbxmys.dll
dosyasını kullanmanız gerekir. Ekte kendi sistemimdeki dosyaları gönderiyorum. Her iki dosyayı da sırası ile karşı sistemde uygulama EXE dosyanız ile aynı dizine koyup deneyebilir misiniz?

Ayrıca, aşağıdaki bilgiye göre bu DLL dosyası tek başına yeterli değil. libmysql.dll ve kullanıyor iseniz midas.dll dosyalarının da olması gerekiyor. Tabii ki doğru bitness değerli dosyalar olmalı.
https://stackoverflow.com/questions/142 ... -databases

Bunun dışında eğer kaynak kodunuz içinde DLL yüklemesini dizin veya tam dizin adı içeren dosya şeklinde belirtiyor iseniz bunu da kontrol etmenizde fayda var.
Dosya ekleri
dbxmys.7z
(273.96 KiB) Hiç indirilmedi

hakanharbeli
Üye
Mesajlar: 75
Kayıt: 01 Nis 2016 02:58

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen hakanharbeli » 31 Ara 2017 10:06

Hocam çok teşekkür ederim sabaha karşı 5 gibi sorunu çözdüm embercado klasöründeki bin klasörünün içinde bulunan dll'li atmam gerekiyormuş uygulamamın olduğu klasöre çok teşekkürler tekrardan

ertank
Üye
Mesajlar: 964
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: dbxmys.dll bir türlü okumuyor

Mesaj gönderen ertank » 31 Ara 2017 01:12

Embarcadero geliştirme arayüzü (IDE) 32bit çalışır. Bir önceki mesajımda eklediğim dosya içinden 32bit klasörü içindeki DLL dosyası ile deneyebilirseniz yine çalıştığını görürsünüz.

Cevapla