For I=1 to m do örneğinde Combobox dan veri almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
izmirlikemal
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: 10 Oca 2014 01:08
Konum: izmir/Buca

For I=1 to m do örneğinde Combobox dan veri almak

Mesaj gönderen izmirlikemal » 11 Ara 2017 11:02

Merhaba!
Arkadaşlar başlık da belirtiğim gibi, For döngüsü içinde Combobox tıklayıp veri alabilirmiyim.
Örnek Kod:

for EK :=1 to ElemanSayisi_Dizisi do
begin (*1*)
ElemanKalinligi:=StrToFloat((inputbox('Eleman Kalınlığı Tesbiti'+'Elemanın Kalınlığını Giriniz: ','')));
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
(*Combobok1 i burada çalıştırmak ve aldığım veriye veritabanına kaydetmek istiyorum*)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ADOQuery1.Close;
ADOQuery1.SQL.Clear;
ADOQuery1.SQL.add('SELECT * FROM Gecici where Kesit is null');
ADOQuery1.Open;
ADOQuery1.insert;
ADOQuery_AsmolenGeciciKesit_No.Value:=I;
ADOQuer1kesit.Value:=Edit1.Text;
ADOQuer1Yeradi.Value:=Combobox1.Text;
ADOQuer1.Post;
end;(*1*)
şeklinde bir çalışmam var.
NOT: Combobox1 e işaretli(/// arasında) yerden ulaştığımda veri tabanına boş kayıt yapıyor. Buraya Button' a tıklanıncaya kadar alt satıra geçmeyerek Combobox a tıklamamı bekleyecek bir kod bloğu eklememiz gerekecek. Ama ben bunu başaramadım. Ayrıca For döngüsünün her aşamasında(EK değişkeninin her artışında Combobox dan veri alıp bunu veritabanına kayıt yaptırmak istiyorum.
Bu sorunuma yardım edecek arkadaşlarıma teşekkür ederim.

ertank
Üye
Mesajlar: 1138
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: For I=1 to m do örneğinde Combobox dan veri almak

Mesaj gönderen ertank » 11 Ara 2017 11:51

izmirlikemal yazdı:
11 Ara 2017 11:02
Merhaba!
Arkadaşlar başlık da belirtiğim gibi, For döngüsü içinde Combobox tıklayıp veri alabilirmiyim.
Örnek Kod:

for EK :=1 to ElemanSayisi_Dizisi do
begin (*1*)
ElemanKalinligi:=StrToFloat((inputbox('Eleman Kalınlığı Tesbiti'+'Elemanın Kalınlığını Giriniz: ','')));
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
(*Combobok1 i burada çalıştırmak ve aldığım veriye veritabanına kaydetmek istiyorum*)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ADOQuery1.Close;
ADOQuery1.SQL.Clear;
ADOQuery1.SQL.add('SELECT * FROM Gecici where Kesit is null');
ADOQuery1.Open;
ADOQuery1.insert;
ADOQuery_AsmolenGeciciKesit_No.Value:=I;
ADOQuer1kesit.Value:=Edit1.Text;
ADOQuer1Yeradi.Value:=Combobox1.Text;
ADOQuer1.Post;
end;(*1*)
şeklinde bir çalışmam var.
NOT: Combobox1 e işaretli(/// arasında) yerden ulaştığımda veri tabanına boş kayıt yapıyor. Buraya Button' a tıklanıncaya kadar alt satıra geçmeyerek Combobox a tıklamamı bekleyecek bir kod bloğu eklememiz gerekecek. Ama ben bunu başaramadım. Ayrıca For döngüsünün her aşamasında(EK değişkeninin her artışında Combobox dan veri alıp bunu veritabanına kayıt yaptırmak istiyorum.
Bu sorunuma yardım edecek arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Merhaba,

ComboBox'a tıklamak ile kastettiğiniz ComboBox içindeki seçeneklerden uygun olanını seçmek iste kod mantığınızı değiştirmeniz gerekli. Örnek verdiğiniz kod ile yapamazsınız.

Bu tür bilgileri satır satır kullanıcıdan alıp en son kaydet denildiğinde database kayıt işlemini gerçekleştirmelisiniz. Verileri hafızada tutmak için Memory Table kullanabilirsiniz. Döngü ile Memory Table içine tüm bilgileri kaydedip kullanıcının her satır için combobox içinden uygun seçeneği seçmesini beklersiniz. Son olarak kayıt butonu tıklandıktan sonra hazır olan Memory Table içeriğini database'e kaydedebilirsiniz.

Cevapla