Varchar(500) sorun yaratır mı. Ayrı mı tutulmalı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
fatihbarut
Üye
Mesajlar: 316
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Varchar(500) sorun yaratır mı. Ayrı mı tutulmalı

Mesaj gönderen fatihbarut » 12 Eki 2017 02:48

Arkadaşlar Varchar 500 bir alan tabloda mı bulunmalı (bu arada hepsi mutlaka dolu not null bir alan)
yoksa ayrı bir tabloda tutulup id ile mi bağlanmalı search işlemleri sırasında yavaşlatma yapmasın diye
veri tabanı mysql

ertank
Üye
Mesajlar: 833
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: Varchar(500) sorun yaratır mı. Ayrı mı tutulmalı

Mesaj gönderen ertank » 13 Eki 2017 03:24

Merhaba, Ben şahsen verileri tek bir yerde toplar ve tablo içine kaydederdim.

Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
Mesajlar: 820
Kayıt: 09 Ara 2006 05:08
Konum: Adana
İletişim:

Re: Varchar(500) sorun yaratır mı. Ayrı mı tutulmalı

Mesaj gönderen csunguray » 13 Eki 2017 09:04

Vereceğiniz cevap sahanın doluluk oranına göre değişir. Alan tipi Varchar(500) ama genelde 100 karakterden düşük veriler kaydediyorsanız aynı tabloda tutabilirsiniz. Ama genelde sahamız dolu doluysa ayrı tabloda tutmanız sorguları hızlandırır.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)

Cevapla