tunnel.php kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
bkantur
Üye
Mesajlar: 44
Kayıt: 23 Kas 2013 04:45
Konum: Balıkesir

tunnel.php kullanımı

Mesaj gönderen bkantur » 11 Eki 2017 07:46

hayırlı günler

server üzerindeki mysql veritabanına bağlanmaya çalışıyorum ama sonuç alamadım genel olarak internette paylaşılan aşağıdaki kodlar var bu kod ile ilgili bir sorunmu var bağlanamıyorum veya farklı bir yol ile çözebilirmiyim yardımcı olabilirmisiniz. Tunnel.php server üzerinde yüklü

Kod: Tümünü seç

UniConnection := TUniConnection.Create(self);
UniConnection.ProviderName := 'MySQL';
UniConnection.Server := '192.168.0.10';
UniConnection.Port := 3307;
UniConnection.Username := 'root';
UniConnection.Password := 'root';
UniConnection.SpecificOptions.Values['Protocol'] := 'mpHttp';
UniConnection.SpecificOptions.Values['HttpUrl'] := 'http://server/tunnel.php';
UniConnection.SpecificOptions.Values['ProxyHostname'] := '10.0.0.1';
UniConnection.SpecificOptions.Values['ProxyPort'] := '808';
UniConnection.SpecificOptions.Values['ProxyUsername'] := 'ProxyUser';
UniConnection.SpecificOptions.Values['ProxyPassword'] := 'ProxyPassword';
UniConnection.Connect;

bkantur
Üye
Mesajlar: 44
Kayıt: 23 Kas 2013 04:45
Konum: Balıkesir

Re: tunnel.php kullanımı

Mesaj gönderen bkantur » 12 Eki 2017 05:35

Anladım ki forumda bunu kullanan yok :)
Peki farklı bir şekilde web host üzerinde bulunan mysql veritabanına nasıl bağlanabilirim. Sunucum direk bağlantıya izin vermiyor. Okyanusu geçip derede boğmayın beni lütfen

ertank
Üye
Mesajlar: 1167
Kayıt: 11 Eyl 2015 11:45

Re: tunnel.php kullanımı

Mesaj gönderen ertank » 13 Eki 2017 03:40

Merhaba,

Soru sorar iken "bağlanamıyorum", "bağlanmaya çalışıyorum ama sonuç alamıyorum" şeklinde ifadeler kullanıp hatanın ne olduğunuzu paylaşmaz iseniz yardımcı olmak için gerekli bilgileri vermemiş oluyorsunuz. Bu da forumda kullanan olmadığını düşünmenize sebep olabiliyor.

Öncelikle IDE üzerinde TUniConnection üzerine çift tıklayarak gerekli ayarları yapın ve bağlanmayı deneyin. Hata mesajı alırsanız lütfen bu hata mesajını paylaşın.

Konu ile ilgili Devart forumlarında birçok bilgi mevcut. Aşağıda bağlantıda sunucu tarafında (tunnel.php yüklü sunucu) firewall ile iletişim sorunundan bahsedilmiş.
http://forums.devart.com/viewtopic.php?f=28&t=24754

Aşağıdaki bağlantıda ise sunucu tarafında PHP kullanımında "stream_socket_server()" fonksiyonu için izin verilmediğinden bahsediliyor.
http://forums.devart.com/viewtopic.php?f=23&t=32390

Aşağıdaki bağlantı ise Devart firması başka bir ürünü olan dbForge için tunnel.php kullanımına yönelik blog paylaşımıdır. Kendi bileşenlerini kullandıklarını düşünürsek birebir UniConnection'a uygulayabilirsiniz.
https://blog.devart.com/using-http-tunneling.html

Bunlar dışında da çözümler bulmak mümkün. Ancak sizin sorununuzun ne olduğunu bilmeden böyle birşey yapmak yardımcı olmaya çalışan kişiler için zaman kaybı olacaktır.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 702
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: tunnel.php kullanımı

Mesaj gönderen greenegitim » 13 Eki 2017 03:25

bkantur yazdı:
12 Eki 2017 05:35
Anladım ki forumda bunu kullanan yok :)
Peki farklı bir şekilde web host üzerinde bulunan mysql veritabanına nasıl bağlanabilirim. Sunucum direk bağlantıya izin vermiyor. Okyanusu geçip derede boğmayın beni lütfen
Diğer Forumca cevap verdim tunnel.php ile ilgili oraya cevap yazmadınız detaylıca da anlatmamışsınız. benim sorduğum sorular cevaplanmadığında açıkça ifade edemediğim içindir deyip düzeltip tekrar güncellerim sorumu sizde öyle yapın.
Mücadele güzelleştirir!

Cevapla