Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 29 Tem 2017 03:18

Arkadaşlar cxGrid'in bir saniyede 1.000.000 örneği çekip gösterebildiği söyleniyor ya server mod'da bu konuda tecrübesi olan var mı?
nasıl yapılıyor?

Kullanıcı avatarı
tuna
Üye
Mesajlar: 286
Kayıt: 07 Tem 2008 03:39
Konum: İstanbul

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen tuna » 10 Ağu 2017 03:52

Sqlde yaptığınız select top(1000) mantığı şeklinde yapıyor. Başka teknik detaylarıda var ama kabaca bu şekilde sayfalara bölerek kullanıcın karşısına getiriyor.

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 10 Ağu 2017 05:01

bu modu nasıl aktive ediyoruz, özel bir option var mı yoksa default ayarı bu mu?

Kullanıcı avatarı
tuna
Üye
Mesajlar: 286
Kayıt: 07 Tem 2008 03:39
Konum: İstanbul

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen tuna » 21 Ağu 2017 08:54

dxServerModeADOQueryDataSource1 Bu nesneyi kullanarak tablonuza bağlanıyorsunuz. Bunu da cxgrid nesnenize bağlamanız yeterli. (cx gridde yeni view ekleyip bunuda server mode table olarak seçmeniz gerekiyor.) Geri kalanında herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok. Nasıl kullanıldığına dair örnekleri Devexpress'in sayfalarında bulabilirsiniz.

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 21 Ağu 2017 08:58

bu hangi veri tabanları ile çalışabiliyor? zira adında ADO geçince access dışında seçenek gelmedi aklıma

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 21 Ağu 2017 09:21

bir de neden Uniconnection'a bağlanamıyor garip değil mi?

Kullanıcı avatarı
tuna
Üye
Mesajlar: 286
Kayıt: 07 Tem 2008 03:39
Konum: İstanbul

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen tuna » 21 Ağu 2017 09:03

Desteklediği veritabanları
MS SQL
Firebird
Interbase
MS Acces
My Sql
Oracle
Postgre Sql
Sql Lite

Uniconnection bağlanamaz önceki mesajımda belirttiğim gibi veritabanlarının sayfalama mantığını kullanıyor. Hangi veritabanı ile çalışcağaını önceden seçmek zorundasın.

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 22 Ağu 2017 07:21

sonradan çözdüm.

Yalnız bağlanmak için adoconnection gerekiyor, şu durumda müşterinin bilgisayarında MySQL ODBC driver mı kurulu olması gerekecek? Yoksa serverda kurulu olması yeter mi acaba

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2833
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen mkysoft » 22 Ağu 2017 08:04

evet kurmanız gerekiyor, Uniconnection için dll yüklemesi yapmanız gerekiyor olabilir.

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 22 Ağu 2017 08:34

Bu da bu modun sonu anlamına geliyor.
zira her bir client cihazda bunu kurmak ve sonra da doğru çalıştığından emin olmak kaldırılabilecek bir yük değil. Unidac bu işi hiç bir zahmet gerektirmeksizin yaparken...

skalkan
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 28 Haz 2003 07:05

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen skalkan » 20 Oca 2018 09:02

UniDac server Mode Component
DevExpressUnidacServer.rar
(21.06 KiB) 10 kere indirildi

skalkan
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 28 Haz 2003 07:05

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen skalkan » 20 Oca 2018 09:09

Yada bu şekilde bağlanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

unit uMain;

interface

uses
  Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
  dxServerModeUniDACDataSource, dxServerModeSQLAdapters, DBAccess, cxGraphics, cxControls,
  cxLookAndFeels, cxLookAndFeelPainters, cxStyles, cxCustomData, cxFilter, cxData,
  cxDataStorage, cxEdit, cxNavigator, DB, StdCtrls, cxGridLevel, cxClasses, cxGridCustomView,
  cxGridCustomTableView, cxGridTableView, cxGridServerModeTableView, cxGrid,
  Uni, UniProvider, SQLServerUniProvider;

type
  TForm2 = class(TForm)
    btCreateUniDACDataSource: TButton;
    cxGrid: TcxGrid;
    cxGridLevel: TcxGridLevel;
    cxGridServerModeTableView: TcxGridServerModeTableView;
    UniConnection: TUniConnection;
    procedure btCreateUniDACDataSourceClick(Sender: TObject);
  private
    FDataSource: TdxServerModeUniDACDataSource;
  public
    property DataSource: TdxServerModeUniDACDataSource read FDataSource;
  end;

var
  Form2: TForm2;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm2.btCreateUniDACDataSourceClick(Sender: TObject);
begin
  btCreateUniDACDataSource.Enabled := False;

  FDataSource := TdxServerModeUniDACDataSource.Create(Self);
  DataSource.Connection := UniConnection;
  DataSource.SQLAdapterClass := TdxServerModeMSSQLAdapter;
  DataSource.TableName := 'ServerModeGridTableDemo';
  DataSource.Active := True;

  cxGridServerModeTableView.DataController.DataSource := DataSource;
  cxGridServerModeTableView.DataController.CreateAllItems;
end;

end.
dxServerModeUniDACDataSource.rar
(696 Byte) 6 kere indirildi

fatihbarut
Üye
Mesajlar: 392
Kayıt: 15 Ara 2011 08:02

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen fatihbarut » 20 Oca 2018 12:10

Teşekkürederim.
Siz bunu denediniz mi?
Vaadettiği hızı sağlıyor mu? Uğraşmaya değer mi?

skalkan
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 28 Haz 2003 07:05

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen skalkan » 20 Oca 2018 11:39

Şu an projelerimde kullanıyorum. Sql sorgusu ne kadar basit ise hız 100.000 kayıt da mili saniye diyebilirim(Server yoğunluğu ve hızı önemli).

skalkan
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 28 Haz 2003 07:05

Re: Devexpress cxGrid Server Mod konusunda tecrübesi olan var mı?

Mesaj gönderen skalkan » 20 Oca 2018 11:51

DataSet olarak veri alamaz iseniz, bu işlem ile bilgileri alabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

procedure Tmain_frm.<View>CellClick(
  Sender: TcxCustomGridTableView; ACellViewInfo: TcxGridTableDataCellViewInfo;
  AButton: TMouseButton; AShift: TShiftState; var AHandled: Boolean);
  var
  IdValue:Variant;
begin

  if assigned(ACellViewInfo) and assigned(ACellViewInfo.GridRecord) then
  begin
    IdValue:= ACellViewInfo.GridRecord.Values[<View><Field>.Index];

     if not VarIsNull(IdValue) then
     begin
       <numEdit>.IntValue := IdValue;
	   // Sql sorgu  where id=<numEdit>
     end;
    end;
end;

Cevapla