DBGrid tüm kayıtları silmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 04:01

DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen bestofhoke »

Query datasource ve paradox db var şunu yaptırmak istiyorum gün içerisinde dbgrid'e kaydedilen kayıtların gün sonunda yedeğini alıyorum o yüzden gün sonunda proğramı kapatınca dbgrid deki tüm kayıtlar silinsin istiyorum yani o db'nin içi boşalsın istiyorum yani ertesi gün proğram açılınca tekrar 1.kayıttan başlasın dbgrid içi boş olsun ancak bunuda bir türlü yaptıramadım bir kaç gün uğraştım bunun üzerinde nasıl yaparım sizce?

ertank
Üye
Mesajlar: 1326
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Diğer sorunuza çok benzer bir soru. Biraz SQL öğrenmeniz sizin faydanızadır. Kullandığınız database alt yapısını değiştirmeniz de sizin faydanızadır.

Uygulamanız kapanır iken aşağıdaki şekilde bir kod kullanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

uses
  DateUtils;

begin
  Query1.Close();
  Query1.SQL.Text := 'delete from siparisler where islem_tarihi = :T1';
  Query1.Params.ParamByName('T1').AsDateTime := Today();
  Query1.ExecSQL();
end;

bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 04:01

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen bestofhoke »

ertank yazdı:Merhaba,

Diğer sorunuza çok benzer bir soru. Biraz SQL öğrenmeniz sizin faydanızadır. Kullandığınız database alt yapısını değiştirmeniz de sizin faydanızadır.

Uygulamanız kapanır iken aşağıdaki şekilde bir kod kullanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

uses
  DateUtils;

begin
  Query1.Close();
  Query1.SQL.Text := 'delete from siparisler where islem_tarihi = :T1';
  Query1.Params.ParamByName('T1').AsDateTime := Today();
  Query1.ExecSQL();
end;
Bu kod için ayrı bir component mi lazım.

Programda sona yaklaştım ancak bir sonrakinde kesinlikle paradox kullanmayacam, geliştirmem lazım haklısın hocam, burada tam olarak ne yapıyor siparis tablosunda ki islem_tarihi sütununu mu siliyor öyle anlıyorum şuan tüm sütunlarda ki kayıtları silmesi lazım

bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 04:01

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen bestofhoke »

Hocam aşağıda ki gibi bir düzenleme yaptım kayıtları siliyor ancak tekrar çalıştırınca programı
grid boş tamam ama kayıt sırası önceki kaldığı yerden devam ediyor 1'den başlamıyor.
begin
Query1.Close();
Query1.SQL.Text := 'delete from siparisler';
Query1.ExecSQL();
end;

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen greenegitim »

Kayıt sırasından kastınız nedir autoinc alanmı?
Mücadele güzelleştirir!

bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 04:01

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen bestofhoke »

greenegitim yazdı:Kayıt sırasından kastınız nedir autoinc alanmı?
Aynen hocam orası misal Siparis_No Auto+ şeklinde tanımladım otomatik numaralandırıyor.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: DBGrid tüm kayıtları silmek

Mesaj gönderen greenegitim »

galiba buradaki çözüm işinizi görecektir.
https://www.experts-exchange.com/questi ... ables.html
Mücadele güzelleştirir!

Cevapla